Aki leszokott a cukorról és nem eszik cukrot, annak semmiből sem hiányzik? Azért kérdezem, mert én sok teát iszom, zöld, fekete, gyümölcs, gyömbér, de el sem tudom képzelni őket cukor nélkül.
Ha én is leszokok a cukorról, akkor cukor nélkül ízleni fognak?
Nem lesz furcsa az ízük, meg tudom majd őket inni?
Meg azon is gondolkozom, hogy nem lehet teljesen leszokni a cukorról, mert mindenben van. Nemrég láttam, hogy a ketchupban és szalámiban is van. :D
Először átálltam zöld és a gyógynövény teákra amiket cukor nélkül ittam. Azoknál nem hiányzott, kevésbé igénylik. Fél,-egy évig szinte csak ilyeneket ittam, ha ritkán ittam fekete vagy gyümölcsteát, abba még raktam egy fél teáskanál cukrot, majd később már csak egy csipetnyit. De mostanra már azokba sem teszek, nem is kívánom, nem is ízlene cukrozva.
Röviden: a tapasztalatom szerint át lehet állítani az ízlést jóval kevésbé édesre, de az nem megy egyik napról a másikra, érdemes fokozatosnak lenni.
Nálam a drasztikus működni fog, mert nem szeretem az édes dolgokat, csak a teákban, de oda sokat teszek.
Ha elhatározom magam, akkor másnap leállok vele és nem teszek a teákba sem.
Csak arra voltam kíváncsi, hogy ha leszoktam a cukorról, akkor nélküle meg tudom e inni és ízleni fog e.
A válaszod alapján úgy vettem ki, hogy idővel igen, így belekezdek.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Nem az elhagyással van baj, a 10 napos leböjtöt is bírtam elsőre.
Inkább az a kérdésem, hogy ízleni fog e úgy és mennyi idő míg eljutok oda?
Lehet rosszul tettem fel a kérdést.
Többször írtam, hogy nem akarom fokozatosan. Az nekem nem menne.
Egyből fogom és az időre voltam kíváncsi, amit még senki nem írt pontosabban.
Azért köszönöm a válaszokat!
Én már jártam úgy, hogy hosszú hétvége alatt nem volt otthon cukor, méz... semmi édesítő dolog. (Nem Magyarországon, hanem olyan országban, ahol akkor 3 napig tényleg nem volt nyitva semmi.) Nem vagyok épp teafüggő, de akkor nagyon meg voltam fázva, kellett a sok folyadék, lehetőleg meleg, szóval leginkább tea, szóval napi 2-3 litert megittam.
Első nap nagyon nem ízlett, úgy kellett tudatosan rávennem magam az ivásra, másnap már könnyebb volt, harmadik nap fel sem tűnt, hogy nem édes.
Ez jónéhány éve volt, a meleg, friss teát azóta megint édesen szeretem, de ha jegesteát készítek, és tényleg hidegen, a hűtőből vagy jégkockával iszom, akkor az jobban ízlik üresen, illetve csak citrommal.
Köszönöm a válaszod! :)
Szerintem nekem több hét lesz, de reménykedem, hogy sikerül, mert sok teát iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!