Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sós édességek ami egyszerre...

Sós édességek ami egyszerre sós és édes, érdekelne hogy valaki kóstolt-e már ilyet és ha igen, mit és mi volt a benyomása?

Figyelt kérdés

Pl. én még tavaly ettem pisztáciás fagylaltot, amibe sós pörkölt pisztácia volt keverve vagy nemrég találtam az egyik boltban karamellával bevont sós földimogyorót: [link]

Alapszinten nem kedvelem az édességeket, inkább a sós dolgok érdekelnek, de időközben rájöttem arra hogy a sós-édességeket egyszerűen imádom. Érdekelne, hogy még milyen fajta ilyen jellegű édességek vannak ill. hogy aki már evett ilyet annak mi a véleménye?

Itt van néhány példa (egyik-másik elég érdekes): [link]

2022. ápr. 1. 23:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%
#5 en is ugyanigy vagyok vele. en ugy altalaban nem szeretem mikor az edes iz sossal van everve. nekem ami edesseg az legyen edes, ami rendes kaja, az legyen sos
2022. ápr. 2. 09:41
 12/13 A kérdező kommentje:

Mondjuk nekem a sima édes íz túl tömény, ezért se eszek nagyon sütit, csokit meg hasonlót. Inkább a savanyú cukorkák jönnek be.

Egyébként ami a sós ízt illet, én egy kissé sófüggő vagyok. Ugyanúgy rá lehet kapni, mint az édességre. Valószínűleg a só is képes boldogsághormont felszabadítani az agyban.

Nem tudom az agynál hogyan működik ez a dolog, azt viszont igen hogy a sós az édessel vegyítve egy egészen különleges ízvilágot ad.

Vegyük pl. a sima édes főtt csemegekukoricát amire az emberek általában mindig szórnak sót. Ott viszont az a jó, ha minél édesebb. Vagy ott van az édesburgonya, esetleg a sütőtök amit gyakran esznek szintén sósan. Esetleg a kínai büfékben kapható szezámos csirke, amit cukorszirupba forgatnak és azt is sokan szeretik (én kivételesen nem mert nekem már túl édes).

Itt inkább azon van a hangsúly, hogy olyan ételekhez adjuk hozzá a sót, amiket elsősorban édesen szoktunk meg (pl. tejkaramella).

2022. ápr. 2. 16:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A görög konyhában elég népszerű előétel a mézzel lecsurgatott sült fetasajt. Feta saganaki me meli néven keresd.
2022. ápr. 4. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!