Sós édességek ami egyszerre sós és édes, érdekelne hogy valaki kóstolt-e már ilyet és ha igen, mit és mi volt a benyomása?
Pl. én még tavaly ettem pisztáciás fagylaltot, amibe sós pörkölt pisztácia volt keverve vagy nemrég találtam az egyik boltban karamellával bevont sós földimogyorót: [link]
Alapszinten nem kedvelem az édességeket, inkább a sós dolgok érdekelnek, de időközben rájöttem arra hogy a sós-édességeket egyszerűen imádom. Érdekelne, hogy még milyen fajta ilyen jellegű édességek vannak ill. hogy aki már evett ilyet annak mi a véleménye?
Itt van néhány példa (egyik-másik elég érdekes): [link]
#11
Mondjuk nekem a sima édes íz túl tömény, ezért se eszek nagyon sütit, csokit meg hasonlót. Inkább a savanyú cukorkák jönnek be.
Egyébként ami a sós ízt illet, én egy kissé sófüggő vagyok. Ugyanúgy rá lehet kapni, mint az édességre. Valószínűleg a só is képes boldogsághormont felszabadítani az agyban.
Nem tudom az agynál hogyan működik ez a dolog, azt viszont igen hogy a sós az édessel vegyítve egy egészen különleges ízvilágot ad.
Vegyük pl. a sima édes főtt csemegekukoricát amire az emberek általában mindig szórnak sót. Ott viszont az a jó, ha minél édesebb. Vagy ott van az édesburgonya, esetleg a sütőtök amit gyakran esznek szintén sósan. Esetleg a kínai büfékben kapható szezámos csirke, amit cukorszirupba forgatnak és azt is sokan szeretik (én kivételesen nem mert nekem már túl édes).
Itt inkább azon van a hangsúly, hogy olyan ételekhez adjuk hozzá a sót, amiket elsősorban édesen szoktunk meg (pl. tejkaramella).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!