Írnátok savanyú ételeket, italokat, édességeket légyszi?
Tudom, nem egy világmegváltó kérdés, de kell egy ilyen is. :D Szóval úgy érzem, mintha ezt a világot az édes ízek kedvelőinek az ízlésére szabták volna, én azonban a savanyú ízeket szeretem a legjobban. Ezért össze is gyűjtöttem magamnak pár savanyú dolgot:
pfanner licsis változat.
grapefruit citrom narancs
savanyúkáposzta-lé
kovászos és saviubi
savanyú krumplileves
savanyú ecetes kaják: savanyú zöldbab leves és főzelék
lime
sió citrom lime ital
limonádé
kis kék e-szám cukor (nem emlékszem rá sajnos, általánosban volt régen. Asszem a finiii márka csinálta, de tényleg nem tudom)
birsalma befőtt
1x1 500 mg gram c vitamin narancsos
robbantós lila vitamin omega 3
camponás vegán nyalóka
Segítenétek a listát kiegészíteni, légyszi?
Márkát is írhattok, ha engedi a gyk szabályzata.
A csípős,erős ételeket viszont nem szeretem sajnos. :/
Köszi mindenkinek
- Paradicsom, és minden olyan főtt étel, amely paradicsomot tartalmaz: paradicsom mártás, paradicsomos káposzta, töltött paprika, paradicsomos húsgombóc
- Kovászos uborka
- Ecetes uborka
- Savanyú káposzta, és minden, ami ebből készül: töltött káposzta, rakott káposzta, húsos káposzta
Gyakorlatilag bármelyik étel, amibe tesznek ecetet vagy mustárt, csak ha szereted, te többet teszel bele:
Babfőzelék, lencsefőzelék, tökfőzelék, vadas, tárkonyos raguleves, ecetes torma, dinsztelt lila káposzta, ecetes-hagymás krumplisaláta, ruszli(ha szereted a halat), ecetes gyöngyhagyma, ecetes szilva(sültekhez) stb. és minden savanyúság: fejes saláta, cékla, uborka és káposztasaláta, hagymás paradicsomsaláta, ecetes karfiol
... nem is jut eszembe minden
Savanyú tojásleves (nem csurgatott, hanem egész tojással).
A lencsfőzeléket is ecettel is csinálom, mi úgy szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!