A lezacskózott nagyáruházi sonkáknak miért lesz savanyú szaga fél nappal a felbontás után?
Egyedül Húsvétozok én is, gondoltam veszek kétféle pácolt, nagyáruházi sonkát (kb. 2.500 Ft / kg kategóriásat).
Mindkét fajtát megettem egymás után, de azt tapasztaltam, hogy egyik este felbontva még finom illata volt, de másnap a reggelinél már savanyú szaga volt az egésznek.
Azzal is próbálkoztam, hogy kivettem a műanyag zacskójából, és beraktam műanyag ételhordóba - Nem segített.
Most azt a módszert dolgoztam ki, hogy kétszer eszek belőle nyersen, azután kisütöm, és úgy rakom el. Mást nem tudtam csinálni.
Ti mit tesztek vele?
Én nem veszek ilyen sonkát, mert ez gyorspácolt, és füstaromával van "füstölve".
Csakis a piacon vásárolt, sokáig sóban pácolt, igazi füstön készített sonka az igazi!
Ezen nem pácolt-füstölt sonkák, hanem "gyorspácolt, müfüsttel bekent félig nyers valamik.
Eleve nem enném nyersen, de ez magánvéleményem.
Amit tehetsz, hogy felbontás után azonnal adagonkßént lfagyasztod, és mindig csak annyit veszel elö, amit egy alkalommal elfogyasztasz.
Én is annak a híve vagyok, hogy inkább kevesebbet, de jó minőségűt veszek.
Ezek a vákuumcsomagolt sonkák gyorsérlelésűek és nagyon rossz minőség. Sajna tapasztaltam már. Ha nyers, bár ezek általában főttek, de lehet, hogy te nyerset vettél, akkor inkább főzd, mint süsd. Ha savanyú még így is, akkor inkább károld el - szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!