Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sós édességek ami egyszerre...

Sós édességek ami egyszerre sós és édes, érdekelne hogy valaki kóstolt-e már ilyet és ha igen, mit és mi volt a benyomása?

Figyelt kérdés

Pl. én még tavaly ettem pisztáciás fagylaltot, amibe sós pörkölt pisztácia volt keverve vagy nemrég találtam az egyik boltban karamellával bevont sós földimogyorót: [link]

Alapszinten nem kedvelem az édességeket, inkább a sós dolgok érdekelnek, de időközben rájöttem arra hogy a sós-édességeket egyszerűen imádom. Érdekelne, hogy még milyen fajta ilyen jellegű édességek vannak ill. hogy aki már evett ilyet annak mi a véleménye?

Itt van néhány példa (egyik-másik elég érdekes): [link]

2022. ápr. 1. 23:33
1 2
 1/13 anonim válasza:
81%

Amerikában próbáltam: fánk fahéjas cukorral, karamellával és apróra vágott baconnal. Nagyon ízlett.

Amerikai palacsinta sós vajjal és juharsziruppal is nagyon finom.

2022. ápr. 1. 23:49
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
A sós karamell ősrégi klasszikus, nehezen tudom elhinni, hogy még ne kóstoltál volna ilyet.
2022. ápr. 1. 23:55
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
sos liquorice? nem tudom hogy van magyarul, a skandinavok imadjak, van csipos szosszal toltott is, szerintem borzalmas. a sos karamellt se szeretem
2022. ápr. 2. 00:13
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem kóstoltam (annak ellenére hogy hallottam róla) mert csak nemrég kezdtem el megbarátkozni a sós édességekkel.

Ha már sós karamella, találtam egy elég izgalmas receptet időközben. Vajas tejkaramella Bourbon whiskyvel, Fleur de Sel sópehyellyel a tetején (igazi extravagáns gourmet desszert): [link]

(Egyszer esküszöm kipróbálom. Főleg azért, hogy megkóstoltassam a barátokkal vagy a családdal is - ahogy a recept írója is javasolta.)

2022. ápr. 2. 00:25
 5/13 A kérdező kommentje:

sos liquorice? nem tudom hogy van magyarul, a skandinavok imadjak, van csipos szosszal toltott is, szerintem borzalmas. a sos karamellt se szeretem

A liquorice az nem más mint a medvecukor, amit édesgyökérből készítenek. Én az ilyen és ehhez hasonló jellegzetesen aromás édességeket (pl. Negro) egyszerűen nem tudnám összekötni a sós ízzel. Az ánizsos és mentás aroma nálam inkább a gyógyteákat idézi fel, ill. a toroktisztító cukorkákat, amiknél nemigazán tudnám elképzelni a sós ízvilágot (hiába isszák Ázsiában sok helyütt a népek sóval a teát).

2022. ápr. 2. 00:34
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
Tengeri sós Lindt csoki, nekem ízlett.
2022. ápr. 2. 00:38
 7/13 neincat válasza:
91%
mézes mogyoró, édes popcorn, illetve régen libanonban ettem valamilyen sajttal és mézzel töltött kiflit, az brutálisan finom volt :D illetve nem tudom ide számít-e, de bolondulok a sós karamellás dolgokért
2022. ápr. 2. 01:30
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Lidl [link]
2022. ápr. 2. 07:29
 9/13 anonim ***** válasza:
81%
Sima Tuc kekszes milka csoki is meglepően finom.
2022. ápr. 2. 07:54
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
A sós karamellás csokikat, sütiket szeretem.
2022. ápr. 2. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!