Ha egy étel édes szobahőn vagy melegen, akkor csak nekem csökken az édessége, ha jól lehűtjük hűtőben vagy másnak is?
Figyelt kérdés
Miért van ez? Pl. a madártejje gondolok. Melegen jó édes volt, de lehűtöttem és mintha eltűnt volna az édes íz.2016. aug. 15. 22:24
1/4 anonim válasza:
Nem csak neked, ez ilyen. Ahogy a fűszeres íz harapósabb forrón, úgy a jeges édességeket édesebbre kell készíteni...
2/4 anonim válasza:
Bár normál hűtőhőmérsékleten ez nekem még sose tűnt fel. Csak fagyasztós cuccoknál (mostanában kísérletezem házi rudikkal és azok alapesetben ott lapulnak, én pedig nyilván azonnal akarom őket enni :D de fagyit is készítek néha, az eleve fagyasztós).
3/4 anonim válasza:
Nem csak az édes, illetve a csípős íz intenzívebb melegen, mint hűtve. Itt vannak például a sajtok, amiket fogyasztás előtt érdemes kivenni a hűtőből egy órára, hogy előjöjjön a karakteres íze, vagy például a paradicsom, ami hűtőben tartva élvezhetetlenné válik. Más ételek, de főként italok meg hűtve adják ki leginkább az ízüket. Biztos nem véletlen, hogy sok ételnek megvan az optimális fogyasztási hőmérséklete.
4/4 anonim válasza:
Az ízlelőbimbóidon lévő receptorok nem működnek olyan hatékonyan, ha lehűtöd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!