Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha egy étel édes szobahőn...

Ha egy étel édes szobahőn vagy melegen, akkor csak nekem csökken az édessége, ha jól lehűtjük hűtőben vagy másnak is?

Figyelt kérdés
Miért van ez? Pl. a madártejje gondolok. Melegen jó édes volt, de lehűtöttem és mintha eltűnt volna az édes íz.
2016. aug. 15. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem csak neked, ez ilyen. Ahogy a fűszeres íz harapósabb forrón, úgy a jeges édességeket édesebbre kell készíteni...
2016. aug. 15. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Bár normál hűtőhőmérsékleten ez nekem még sose tűnt fel. Csak fagyasztós cuccoknál (mostanában kísérletezem házi rudikkal és azok alapesetben ott lapulnak, én pedig nyilván azonnal akarom őket enni :D de fagyit is készítek néha, az eleve fagyasztós).
2016. aug. 15. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem csak az édes, illetve a csípős íz intenzívebb melegen, mint hűtve. Itt vannak például a sajtok, amiket fogyasztás előtt érdemes kivenni a hűtőből egy órára, hogy előjöjjön a karakteres íze, vagy például a paradicsom, ami hűtőben tartva élvezhetetlenné válik. Más ételek, de főként italok meg hűtve adják ki leginkább az ízüket. Biztos nem véletlen, hogy sok ételnek megvan az optimális fogyasztási hőmérséklete.
2016. aug. 16. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Az ízlelőbimbóidon lévő receptorok nem működnek olyan hatékonyan, ha lehűtöd őket.
2016. aug. 16. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!