Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan, miben célszerű tárolni...

Hogyan, miben célszerű tárolni a krumplit, zöldséget, gyümölcsöt?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nem hűtőbe rakod, vagy azért, mert nem akarod oda tenni vagy helyhiány miatt.

A konyhaszekrényben/fiókban tárolom ezeket. A krumpli lehet egymáson vagy inkább szét kéne teríteni amennyire csak lehet? Milyen papírt tegyek alá, ha nem akarom, hogy közvetlen a polchoz/fiókhoz hozzáérjen. Sütőpapírt, egyéb fehér papírt, alufóliát, más egyebet?

Hozzáérhet egymáshoz a krumpli, paprika, paradicsom?

Ha műanyag csomagolásban veszem jó, ha azonnal eltávolítom róla, vagy úgy is tárolhatom?

Ha nem tudom kellően szétteríteni helyhiány miatt, akkor természetes anyagból készült kosárban tartsam? Vesszőkosár, tengeri fű? A műanyag kosár vagy mászálas szövetből készült kosár nagyon rossz?

Egyéb tárolási javaslatot is szívesen fogadok.

2022. márc. 7. 13:56
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Fémkosár esetleg?
2022. márc. 7. 13:57
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
műanyag zacskóban ne tárold, mert berohad...
2022. márc. 7. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván egy jó pincében a legjobb.
2022. márc. 7. 14:11
 4/12 A kérdező kommentje:
De az nincsen sajnos.
2022. márc. 7. 14:18
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Én elválasztom egymástól a különböző zöldségeket még a hűtő alsó rekesztében is.

A spájzban tárolom a hagymát, krumplit, egyéb hűtést nem igénylő dolgokat, ilyen IKEA-s farekeszben:

[link]

Erősebb papírzacskóban, vagy pedig maradék fűrészporos tapétával béleltem ki alul.

2022. márc. 7. 14:23
 6/12 anonim válasza:
63%
Földbe vájt pince, fából készült fedett tároló, ami szellőzik is.
2022. márc. 7. 14:31
 7/12 anonim válasza:
30%
Spajz, ha pince nincs. De ott nem soká.
2022. márc. 7. 14:32
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

A legjobb fém kosárban (alul, oldalt lyukacsos), hűvösy napfénytől védett helyen

Gyökérzöldek összeérhetnek mert mind sokáig jó, a többit nem ajánlanám mert ha egyik romlik, másik is

2022. márc. 7. 15:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekünk van ilyen műanyag több polcos kerekes tarolonk, ott van a krumpli, hagyma, olyasmi zöldség mint a paradicsom, tök, karfiol stb,hűtőben van zöldség tartó fiók ott a hűtés igénylő dolgok paprika, ujhagyma, salata, stb, gyümölcs ilyen fémkosarban a tároló tetején. Amúgy van pincenk is, mikor sok krumpli volt ott taroltuk csak mióta anyam eltorte a lábát én meg terhes vagyok, már nem nagyon járunk le a sok lépcsőn meg nem is ipari mennyiség a, krumpli amit veszünk 😂
2022. márc. 7. 16:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Ja, kimaradt, nem, teszek a, krumpli alá semmit, hol a, hálóban tárolom amiben vettem hol kiteszem egy ilyen muanyag eteltarolo dobozba, egymason is van hogy vannak, sosem volt soha semmi baja
2022. márc. 7. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!