Milyen gyümölcsöt/zöldséget ajánlotok cukorbetegeknek?
Több táblázatot láttam már Google-ban. Valami GI-táblázatban rangsorolja őket.
Sajnos nem értek hozzá.
Nagyim cukorbeteg, neki vinnék valamiket meglepiként.
Alma, narancs (ha tolerálja a cukra), meg a bogyós gyümölcsök.
Bár elvileg a szőlő, a banán és a dinnyék kivételével minden mehet, de én nem mertem kockáztatni.
Teljesen büntetlenül málnát ehet a cukros, amennyiben az epéje nem lázad a millió mag ellen.
Egy málnás túrótorta, mesterséges édesítőszerrel jó választás.
Nekem inzulinos cukrosként az alma is vitte a cukrom, meggy, cseresznye minden cukrosnak tiltott!
Kedves 3-as, akkor egyed!:)
Nyilván nem most fogsz erre föl először enni, így biztos van tapasztalatod, ami kizárólag rád nézve érvényes.
10 dkg meggyben 11-15 gramm a szénhidrát van, egy kategóriában vele cseresznye, meggy, kivi, körte, mandarin, szilva, áfonya;
Ezek a utolsó előttiek a legkárosabbnak tartott szőlő, banán, datolyaszilva, gránátalma, mangó előtt.
Azt azért elmondanám, hogy a "diabetológián" ahol én voltam, az ápolószemélyzet nem tudta, hogy mi mi a különbség az analóg és a humán inzulin között, szóval no comment!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!