Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mik azok az élelmiszerek/étele...

Mik azok az élelmiszerek/ételek, amiket nagyon szerettél, de már nem lehet kapni?

Figyelt kérdés

Lehet ez bármi csoki, nasi, üdítő stb.

Nekem ilyen a Fanta vadmálna és a Cerbona kócián és a cerbi gabonapehely

2022. márc. 7. 09:52
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
100%

Hurkakonzerv

Apenta RIO ízei

2022. márc. 7. 13:20
 22/65 anonim ***** válasza:
100%
Göcseji sajt van, létezik, inkább sajtokat árusító boltokban, nagyon drágán.
2022. márc. 7. 13:21
 23/65 anonim ***** válasza:
53%

#20 amit ma pacsninak és stanglinak hívnak, az köszönő viszonyban sincsen az 50 évvel ezelőttivel. Olyan békebeli kiflit is csak akkor tudok enni hogyha én magam sütök.

Ami a zizit illeti, van egy csomó puffasztott extrudált színes édes vacak, de az éppen hogy csak hasonlít ahhoz, ami annakidején 1 Ft 90 fillér volt.

2022. márc. 7. 13:26
 24/65 anonim ***** válasza:
86%

23: semmi más nem olyan, mint a kádárrendszerben.....

Másféle alapanyagok vannak, másféle technológiák, másféle berendezések, gyártósorok, kemencék, stb. stb.

Tehát ez nem pacsni-specifikus, vagy kifli-specifikus, hgoy más....

2022. márc. 7. 13:28
 25/65 anonim ***** válasza:
100%

Flick n lick nyalóka

Ehető papírpénz - biztos lehet még kapni, de mikor kicsi voltam a 100 forintos boltban darabra lehetett venni, úgy volt az igazi :)

Zöld Fanta - talán almás volt, ezt nemrégiben lehetett kapni limitált ideig

Margherita snack a Lidl-ből

2022. márc. 7. 14:47
 26/65 anonim ***** válasza:
100%

El tudom képzelni, hogy valahol lehet kapni, de az általam ismert üzletekből régen eltűnt ételek, pl:

- vajas kifli

- sós, köménymagos kifli (ebből volt óriás méretben is)

- mese sajt (ez csak amolyan érdekesség, amit időnként megvettünk, nem túl gyakran, ugyanis a csokoládés kocka sajt elég furcsa ízvilág volt)

- Piros mogyorós (tudom, hogy lehet kapni, de nem igazán az eredeti minőség, abban a mogyoró volt a fő összetevő)

- Bambi (nem volt igazán finom, de akkoriban nem nagyon volt más, nosztalgiából hiányzik, de tudom, nem lenne manapság nyereségesen eladható)

- Borsodi sör )tartósító szer nélkül, pasztőrözetlenül - 8 napos szavatossági ideje volt, a habját harapni lehetett, megállt benne a kanál)

- sós perec (nem boltokban árulták, hanem különböző szabadtéri rendezvények "kötelező" rágcsálnivalója volt a friss, sokszor még meleg, finom sós perec)

2022. márc. 7. 15:06
 27/65 anonim ***** válasza:
82%

A lepontozott 19 es vagyok 🙂🙂🙂

További finomságok amiket valamikor szerettem és már nincs a boltok polcain:

Oázis szénsavas üdítőital

Almuska szénsavmentes almalé

35%-os tejszín

Űrhajós szelet

Inota csoki

Africana mogyorós nugát

Tiszakavics

Puncs furé

Somogyi boszorkánytej

Padlószíj

Natúr fondant szaloncukor

2022. márc. 7. 15:13
 28/65 anonim ***** válasza:
100%
Fagyasztott eperkrém :)
2022. márc. 7. 15:15
 29/65 anonim ***** válasza:
100%
Kakaós túró rudi
2022. márc. 7. 15:28
 30/65 anonim ***** válasza:
90%

A Tiszakavicsról jut eszembe (azt én nem igazán szerettem), hogy Dunakavicsot árulnak még?

Nagyon szerettem a színes cukormázzal bevont földimogyoró szemekről előbb a cukormázat lerágcsálni, aztán a mogyorószemeket elrágcsálni.

Akkoriban nagyon ritkán lehetett földimogyorót vásárolni, a Dunakavics ellenben többnyire kapható volt.

A másik mázas cukorka a Franciadrazsé volt akkoriban.

Régen láttam, nem is kerestem, de gondolom, ha lehet is kapni, az már nem ugyanaz az ízvilág, mint régen volt.

2022. márc. 7. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!