Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A nyers csirkemellfilé kibír...

A nyers csirkemellfilé kibír egy napot a hűtőben? Nejlonzacsiban vagy abból kivéve tányéron?

Figyelt kérdés

2022. febr. 22. 20:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Normális esetben el kéne, hogy álljon. Ha friss húst veszek, és tudom, hogy egy-két napon belül főzni fogok belőle, akkor simán berakom a hűtő aljába, zacsistól-mindenestől, ahogy vettem.

Másnapra nem szabadna, hogy baja legyen.

Egyébként én kiolvasztani is így szoktam, előző nap kiveszem a fagyóból, beledobom egy tálba ahogy van, és megy a hűtőbe egy napra...

Valószínűleg már eleve nem friss húst kaptál. Én a múltkor a darált husival jártam így szintén tesco online. Meghozták, bevágtam a fagyóba, és mikor vettem elő főzéshez, már fagyosan szagos volt, kiolvasztás után (mikróban, szóval nem állt) meg pláne. Megnéztem utána a dátumot, annak az egy tálca darált húsnak korábbi volt a lejárata, mint a többinek. Szóval bepakoltak a rendelésembe egy olyat, ami már napok óta ott állhatott.

2022. febr. 23. 06:23
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze, 1-2 napot simán kibír. Ha nem készíted el 1-2 napon belül, akkor fagyaszd le.
2022. febr. 23. 08:42
 13/18 A kérdező kommentje:

Mindig fagyasztani szoktam. Rendszerint előre bevásárolok többféle húsból, mennek a fagyóba, és onnan szedegetem ki. Nagyon ritkán van, hogy így másnap főzöm ezért a hűtőben hagyom csak. Ezért is nincs benne tapasztalatom igazán, és kérdeztem meg.

A Tescos rendeléssel pedig még soha nem volt gondunk, pedig már több éve rendelünk rendszeresen.

Úgy látszik most volt...

2022. febr. 23. 08:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Betartott hűtési lánc mellett, vágástól számítva 1 hetes a szavideje!!!

Ez az egész EU-ban így van.

Én olyan 60-80 kiló cs.mellett dolgozok fel hetente, tehát van benne tapasztalatom, és a tapasztalat azt mutatja, hogy (jó hűtés mellett) ez az 1 hét abszolút reális, sőt, van benne némi tartalék, olyan 1-2-3 nap még van az 1 héten felül, amikor még semmiféle romlási folyamat nem indul meg, semmi szaga nincs, bár hogy egy 1 nap vagy 3, az nagyban függ a hús minőségétől is.

TÖKMINDEGY miben van tárolva, annyiban van jelentősége, hogy ha teljesen szabadon van, akkor kiszárad.

1 éjszaka az semmi!

Vagy romlott volt mikor megvetted, vagy épphogy nem volt romlott, vagy a hűtőd harmat gyenge, vagy korábban melegedett fel valamikor...

de utóbbi ugyanaz, hogy mikor megvetted is határeset volt.

Az a helyzet, hogy ha én közvetlenül a gyártótól kapom, ami mondjuk 80%-ban Romániából jön, (toronymagasan jobb mint a magyar!) és sehol nem áll meg az áru, hozzám is vagy 3 nap mire elér!

Ha egy boltban nem mennek ilyen gördülékenyen a dolgok, esetleg nem tudják kiszámítani a fogyást, pillanatok alatt felmehet 4-5 napra is az az idő, ami eltelik a vágás után odáig, hogy egy kiskereskedelemben egy vevő berakja a kosarába.

Marad a szavidőből 2 nap. Ami mondjuk 2 fokon értendő.

Csak egyszer melegedjen fel menet közben (szállítás, rakodás stb) 10-15 fokra, az is töredékére csökken.

Én is tudok olyanról, hogy nincs elég melós, és egész délelőtt ott áll kint rekeszekben "hegyekben" a hús, pedig hát azért napközben már nincs olyan nagyon hideg, hogy ezt meg lehetne tenni.

A lényeg, hogy ha minden rendben menne, nem 1 éjszakát, hanem 7 napot is vígan kibírna. "Gyártástól" számítva.

2022. febr. 23. 09:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14 vagyok:

Mondjuk e teszkósok hűtőautóval hozták ki? Hány fokot tud az autójuk? Mikor kerültél sorra? Hány óráig kolbászoltak vele a városban?

Nem nagyképűségből, de aránylag azért tényleg van tapasztalatom mindenféle hússal, jó bőven, és pontosan tudom, milyen óriási különbség van ilyen szempontból aközött, hogy egy hús mondjuk 12 fokban van, vagy 4 fokban, vagy 0 fok körül , épphogy fagypont fölött!

2022. febr. 23. 09:31
 16/18 A kérdező kommentje:

Nem ismerem milyen autóval szállítanak, de mindig hideg szokott lenni az árú mikor megérkezik. Soha semmi gondunk nem volt idáig velük.

A hűtőm is jó.

Ahogy szaglásztam a melldarabokat, szerintem egy kétes kerülhetett bele, és az romlaszthatta meg a többit. Annak erősebb szaga volt, és volt aminek egyáltalán nem volt alapos átmosás után.

Hát most így jártam, szerencsére nem rendszeresnek mondható...

2022. febr. 23. 10:37
 17/18 simad ***** válasza:
Dolhoztam húsüzemben xd sokszpr 1 hetet állt a csirkemell a hűtőben... Az az 1-2 nap neked nem csinál semmit.
2022. febr. 23. 12:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Rokonom dolgozott hipermarketban, mesélte mik történnek a husokkal néha hogy ne kelljen kidobni. A hús egyszerűen az amit látni kell mielőtt megveszed mert sokszor a színe is más.
2022. febr. 23. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!