Mennyi tápanyag maradhat meg benne?
Hello!
Van már sok boltban fagyasztott, panírozott csirkemellfilé. Tudom, hogy soha nem lesz olyan tápláló, mint amit nagyanyáink hoztak be az udvarról, de érdekelne, hogy legalább nagyjából megmarad benne, aminek benne kell lenni (pl. fehérje)?
Én nem a tápanyag miatt aggódnék, hanem az egyéb segédanyagok miatt.. Most így hasraütésre a Hungerit rántott csirkemellfilé összetevőit találtam a neten:
Összetevők: csirkemellfilé 59%, morzsa, ivóvíz, búzaliszt, növényi olaj, étkezési só, módosított keményítő, glükóz szirup, fehérjehidrolizátum, fűszerek, stabilizátor, antioxidáns, fűszeraromák, ízfokozó...
4-5 összetevő abszolút nem természetes, és káros is az egészségre, főleg az ízfokozó, ami még függőséget is okoz!!! (csak az az étel fog ízleni, és azt is fogod kívánni, amiben ízfokozó van, a mekis, burgerkinges kaják is tele vannak, és a félkész ételeket is mind-mind ízfokozó (nátrium-glutamát) hozzáadásával teszik "ehetővé")
A fehérjét nem tudják belőle kivenni, de egyetértek az elsővel.
Szerencsére a nátrium-glutamátot nem mindenki szereti meg, én is ettem ízfokozós dolgokat (bár lehet, hogy nem olyan sokat) s nem szeretem az ízét. A túlzott aromázás mindenben zavar, az alapanyagaim annyira finomak eleve, fűszert sem rakok mindenbe (csak sót), teljesen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!