Mennyi tömeget szabadna a csirkemellfilének veszítenie sütés közben?
Figyelt kérdés
Éppen csak ismerkedem a konyhával, de elég gyanús, hogy 500g csirkemellből 180g lesz sütés után. Ez normális lenne vagy pedig valami "vizezett" csirke, és inkább vegyem máshol? Kevés pénzem van, és jó lenne tudni, hogy mekkora tápértékkel számoljak.
(CBA-s csirke, 1200.-)
2015. dec. 2. 20:29
1/3 anonim válasza:
A tápérték ugyanannyi marad, mert csak vizet veszít a hús.
2/3 A kérdező kommentje:
Azt értem, de ha pl. veszek X összegért 25% víztartalmú húsból egy kilót, akkor jobban jövök ki, mintha X összegért 50%-osat fognék ki. Azonos árért több hús. Ezért érdekelne, hogy mennyi a ~normális veszteség, de ha jól látom, kísérletezés lesz belőle.
2015. dec. 2. 23:16
3/3 zgyzgy válasza:
Igen, abnormálisan magas víztartalma van sok húsnak, főleg a csirkének, nem tudom, hogyan csinálják.
Vegyél kétszer annyit, vagy tanyasit.
Persze az többe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!