Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az a étel vagy ital ami a...

Mi az a étel vagy ital ami a legtöbb energiát adja egy megadott mennyiségben?

Figyelt kérdés
Annyit tudok hogy a csipsz és a nutella, de van olyan ami még ezen is túl tesz?
2022. febr. 15. 21:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%

"a gyógytápszerek nem elsősorban a kalóriatartalmuk miatt adandók, hanem az összetétel miatt"

na el ne magyarázd már azt a feladatot amivel napi szinten találkoztam, és több szakemberrel közösen izzadtunk vért, hogy megoldódjon?

mint már említettem, ez pont az az eset volt, ahol az orvos azért írta fel, hogy legyen az illetőnek energiája.

egész egyszerűen bevitt az illető 500 kalóriát, és ebből jó esetben kb ha 100at ha rendesen át is alakított energiává, és ha nem kapta a tápszert, tökre enervált volt.

miért olyan hihetetlen, hogy egy testileg fogyatékos ember, akinek diagnosztizált szervi elégtelensége van, emiatt a szervi probléma miatt rá van szorulva az extra kalóriákra, és (lásd a fennt említett elváltozást) nem rendelkezik akkora gyomorkapacitással, hogy azt a kellő kaja mennyiséget egyáltalán be tudja fogadni? nem is működik jól és gizikailag kicsi is a gyomra, és nem fér bele a cuccos. ettől egyszerűbben már nem tudom írni.

és nem, nyilván nem, nem fél pohár zsírt fogunk vele megitatni, mert az gusztustalan, és mindenkinek vannak emberi jogai, másrészt a kakaó egyszerűbben szállítható és tárolható.

2022. febr. 16. 09:06
 12/14 anonim ***** válasza:
76%

11-es, ezek szerint mégis el kell magyarázni.

Meg az oldal alapvető működését is.

Én legalábbis nem láttam olyan kérdést, amire vonatkozna a te szélsőséges eseted.

2022. febr. 16. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
76%
A zsírokon kívül pl a pesztóban is elég sok a kcal attól fugg milyen arányban keszitik
2022. febr. 16. 10:35
 14/14 anonim ***** válasza:

(...a pesto energiáit is szinte teljes mértékben a zsírok adják.

Az oliva olaj, a fenyőmag , a parmezán... utóbbinak önmagában jelentős fehérjetartalma van ugyan, de a zsírtartalomhoz képes elenyésző a kalóriatartalma, pestoba keverve pedig majdhogynem jelentéktelen.

Egyszerű szénhidrát nincs benne, szóval minden ami "megnyomja " a kalóriatartalmat, az nagyjából úgy ahogy van, zsiradék.)

2022. febr. 16. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!