Sütni való kolbászt készítettem egy bevált recept alapján. Miért nem látszik a paprika színe süés után?
"Remélem, inkább a második válasz fedi a valóságot, ugyanis a paprikát megbízható helyről (a termelőtől) vettem, nem is olcsón."
Sajnos az ár még egyáltalán nem garancia a jó minőségre.
Az elsőnek van igaza. A kistermelők között is van, aki egyszerűen nem ismeri a technológiát, halvány gőze sincs róla, melyik fajták alkalmasak fűszerpaprikának és hogyan kellene elkészíteni hogy jó legyen, és van közöttük is "huncut" csaló. Semmire sem garancia az, hogy háztól vetted (sőt, náluk aztán tényleg nincs semmi ellenőrzés).
Könnyen ellenőrizheted a minőségét, egy kevés zsírban elkeversz egy kiskanálnyi pirosparikát és elkezded kevergetés mellett lassú tűzön melegíteni amíg fel nem forr. Sötétvörösnek kellene lennie. Ha a paprika rossz minőségű, akkor sütés hatására teljesen kifakul.
A jó, igazi házi paprikától sütés után gyönyörü piros színü lesz az étel.
A bolti kolbászfélékben ugyan vannak adalékok, de azok nem aszinét változtatják, hanem ízfokozók, tartósítószerek meg húspótló valamik.
A te esetedben a paprika nem volt megfelelö, vagy rossz fajtából készítették, vagy nem rendesen lett elkészítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!