Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sütni való kolbászt készítette...

Sütni való kolbászt készítettem egy bevált recept alapján. Miért nem látszik a paprika színe süés után?

Figyelt kérdés
Nagyon finom lett, de kisütés után teljesen fakó, a piros színnek nyoma sincs. Talán a paprika minősége nem elég jó?

2022. jan. 14. 09:16
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Valószínű a paprika minősége gyenge volt.
2022. jan. 14. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
Ez nem bolti kolbász, ami tele van ételszínezékkel. Teljesen normális, hogy hús színe van.
2022. jan. 14. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Remélem, inkább a második válasz fedi a valóságot, ugyanis a paprikát megbízható helyről (a termelőtől) vettem, nem is olcsón. És gyanítom, hogy a mesterséges színezék az, ami jobban megtartja a színét, de nem vagyok biztos benne.
2022. jan. 14. 09:40
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

"Remélem, inkább a második válasz fedi a valóságot, ugyanis a paprikát megbízható helyről (a termelőtől) vettem, nem is olcsón."


Sajnos az ár még egyáltalán nem garancia a jó minőségre.

2022. jan. 14. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
házi kolbászt szoktam sütni. rokon csinálja, szép színe van sütés után is, pedig nincs benne színező :) inkább a paprika a ludas.
2022. jan. 14. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Az elsőnek van igaza. A kistermelők között is van, aki egyszerűen nem ismeri a technológiát, halvány gőze sincs róla, melyik fajták alkalmasak fűszerpaprikának és hogyan kellene elkészíteni hogy jó legyen, és van közöttük is "huncut" csaló. Semmire sem garancia az, hogy háztól vetted (sőt, náluk aztán tényleg nincs semmi ellenőrzés).


Könnyen ellenőrizheted a minőségét, egy kevés zsírban elkeversz egy kiskanálnyi pirosparikát és elkezded kevergetés mellett lassú tűzön melegíteni amíg fel nem forr. Sötétvörösnek kellene lennie. Ha a paprika rossz minőségű, akkor sütés hatására teljesen kifakul.

2022. jan. 14. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

A jó, igazi házi paprikától sütés után gyönyörü piros színü lesz az étel.

A bolti kolbászfélékben ugyan vannak adalékok, de azok nem aszinét változtatják, hanem ízfokozók, tartósítószerek meg húspótló valamik.


A te esetedben a paprika nem volt megfelelö, vagy rossz fajtából készítették, vagy nem rendesen lett elkészítve.

2022. jan. 14. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%
Bizony bizony. A jó sült kolbász szép piros. A paprika meg zsírban oldódik mint tudjuk ezért a sült kolbász még pirosabb mint a nyers. Ezt mint paprika termesztő mondom. Jó ócska paprikát vettél.
2023. okt. 21. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!