Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Aszott, ill. puhult paprika...

Aszott, ill. puhult paprika használható étkezési célra?

Figyelt kérdés

Feltéve persze, hogy nem penészes, és nem is feketésen rohadt (utóbbi, úgy tudom, szintén egyfajta gomba, és nem egészséges).

Van az az állapot, amikor foltokban lazulni, folyósodni kezd, ami nagyon gyorsan kiterjed az egész paprikára.

Van egy másik állapot, amikor szintén elveszti tartását, de nem folyós lesz, hanem gyűrött, ráncos, idővel teljesen mumifikálódik.

Fel lehet így használni lecsóba, illetve utóbbi alkalmas őrölt paprikának? Vagy azt célirányos feltételek között, gyorsítottan szárítják ki, hogy ne legyen ideje dolgozni egyes nem kívánt mikrobáknak? De láttam már olyat, népi helyeken, hogy csak kirakják töphedni, és azt darálják le.

2021. nov. 1. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerű laikusként, a puhult részeket kivágnám mert nekem nincs hozzá gusztusom, de a ráncos paprika az mehet a lecsóba meg igazából az íze az ugyanolyan. Az őrölni való paprikát nem tudom milyen eljárással "szabályos" csinálni, mi úgy szoktuk hogy simán kiakasztjuk majd ha összeaszadt akkor ledaráljuk
2021. nov. 1. 22:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. nov. 1. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
24%

Lecsóba meg bármi más ételbe persze hogy jó. Ha van valami íze (kápia, hegyes erős, stb., bármi csak ne tv), én sütni is szoktam.

Az őrölt paprikára vonatkozó kérdést nem értem. Hacsak nem vagy olyan vadember, mint az amerikaiak (ahol a fűszerpaprika porított kaliforniait jelent), akkor nálunk boltban max. a habanero és egyéb extraerős chiliknél jöhet szóba az őrlés. De azoknak meg olyan vékony a húsuk, hogy egyből száradnak, nem puhulnak.

2021. nov. 1. 23:06
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

3, Piros paprika, magyaros ételek örök alapja? Az nincs meg? :D A chili nem épp magyar hagyomány.

Kérdező, a folyósodás kuka, a ráncosodó paprika simán felhasználható főzéshez is.

2021. nov. 1. 23:53
 5/8 anonim ***** válasza:
24%

4, jézusom, ne égesd már be magad ennyire. Szerinted a fűszerpaprika étkezési paprika őrölve? :D

Jövőre menj el valamelyik Szeged környéki földre és harapj bele egy igaziba. Meglátod, hogy mennyire finom nyersen.

2021. nov. 2. 00:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
5, Te írtad, hogy itthon maximum a chilipaprikát őrlik meg, nem én... 🤷‍♀️
2021. nov. 2. 00:19
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
6, igen, a boltban kaphatóak közül. Tekintve, hogy a kérdés erről szól.
2021. nov. 2. 00:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
a puhultból simán lehet pörköltet, lecsót stb csinálni, a fonnyadt de még jó kategória ugyanez. nyersen nem enném meg mert nem olyan élvezet mint ha roppan, de totál ehető
2021. nov. 2. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!