Aszott, ill. puhult paprika használható étkezési célra?
Feltéve persze, hogy nem penészes, és nem is feketésen rohadt (utóbbi, úgy tudom, szintén egyfajta gomba, és nem egészséges).
Van az az állapot, amikor foltokban lazulni, folyósodni kezd, ami nagyon gyorsan kiterjed az egész paprikára.
Van egy másik állapot, amikor szintén elveszti tartását, de nem folyós lesz, hanem gyűrött, ráncos, idővel teljesen mumifikálódik.
Fel lehet így használni lecsóba, illetve utóbbi alkalmas őrölt paprikának? Vagy azt célirányos feltételek között, gyorsítottan szárítják ki, hogy ne legyen ideje dolgozni egyes nem kívánt mikrobáknak? De láttam már olyat, népi helyeken, hogy csak kirakják töphedni, és azt darálják le.
Lecsóba meg bármi más ételbe persze hogy jó. Ha van valami íze (kápia, hegyes erős, stb., bármi csak ne tv), én sütni is szoktam.
Az őrölt paprikára vonatkozó kérdést nem értem. Hacsak nem vagy olyan vadember, mint az amerikaiak (ahol a fűszerpaprika porított kaliforniait jelent), akkor nálunk boltban max. a habanero és egyéb extraerős chiliknél jöhet szóba az őrlés. De azoknak meg olyan vékony a húsuk, hogy egyből száradnak, nem puhulnak.
3, Piros paprika, magyaros ételek örök alapja? Az nincs meg? :D A chili nem épp magyar hagyomány.
Kérdező, a folyósodás kuka, a ráncosodó paprika simán felhasználható főzéshez is.
4, jézusom, ne égesd már be magad ennyire. Szerinted a fűszerpaprika étkezési paprika őrölve? :D
Jövőre menj el valamelyik Szeged környéki földre és harapj bele egy igaziba. Meglátod, hogy mennyire finom nyersen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!