Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen készételeket ajánlotok...

Milyen készételeket ajánlotok egy kollégistának? (mikró)

Figyelt kérdés
Elkészítésre nincs sok módszer, tegyük fel csak mikró van melegítésre. Kicsit elegem van már az előre készített hamburgerből, konzerv kajákból, ettől mind hányingerem lesz. Nektek milyen ötleteitek vannak?
2022. jan. 8. 19:44
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
A Lidl-ben vannak mikrózható készételek (tészták, székelykáposzta, rizses ételek stb), biztos nem a legegészségesebbek, de egész finomak és az áruk se vészes, szerintem időnként simán jó lehet
2022. jan. 8. 19:55
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
tésztás kínai leves (ramen)
2022. jan. 8. 20:03
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Inkább valami menüs verziót választanék és ételhordóban elhoznám.

Nézz körül,hogy óvoda, iskola nincs e a közelben.Legtöbb helyen van erre lehetőség és valahol jól is főznek.

Nálunk az óvodában nincs 600 Ft egy menü.Igaz nem nagy adag,de ennyiért tökéletes.

2022. jan. 8. 20:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben rendelnék. Teletál, interfood, cityfood. 1200-1400 forintbol kijon egy adag ebed amit en pl ketszerre szoktam megenni

Mikroban sajnks vagy a felkesz etelek vannak vagy a szendvicsek es salatak. Sajnos igy egy tesztat is alig alig tudsh megfozni

Gondolom a virsli is a fuleden jon ki de azt ugye eleg 3 percet mikrozni mert alapbol konyhakesz. Nehanyra ra is van irva.

A masik a gyirsfagyasztott zoldsegek es zoldsegkeverekek. Azt tudsz enni barmilyen felkesz kaja melle

2022. jan. 8. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mikróban lehet főzni elég sok mindent

Vegyél valami ilyesmit:

[link]

Vagy pl ebben pl omlettet is lehet főzni [link]

De pl egy üvegedény és mikrós melegítőfedő kombináció is jó lehet (a lényeg, hogy nem minden mikrós edény alkalmas főzésre a túlmelegedés miatt ill pl paradicsomos kaják, főzelékek hajlamosak a szélen túlmelegedni, ami nem tesz jót az edénynek, emellett pl zsíros dolgok sem mikróba valók pl szalonna, de pl főtt szalonna simán használható)

Rengeteg mikrós recept létezik.

Mindkét linkelt edényben lehet rizst főzni, párolt zöldséget készíteni, főtt krumplit.

A gőzölőben tömörebb húsú halat párolni. Tésztát is egyszerű főzni, amihez csinálhatsz tejszínes szószokat (zöldséggel, felvágottal, gombával, csak alacsony fokozaton kell melegíteni).

Hús esetében, kockára vágott csirkecomb filé működik leginkább, a lényeg, hogy alacsony fokozaton csináld és mindig fedje folyadék.

Én csináltam már pörköltet is mikróban (nyilván nem volt tökéletes).

Emellett pl bulgur, kuszkusz, rizstészta csak melegvizet igényelnek és türelmet, főzést nem.

[link]

Vagy vehetsz egy kis rizsfőzőt is, aminek van pároló funkciója, abban húst is lehet párolni. Vagy esetleg slow cooker funkciója van:

[link]

De ha nem gond a koleszban 12k körül kehet venni indukciós főzőlapot, az nem tűzveszélyes.

2022. jan. 8. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Remek tojásrántottát szoktam készíteni mikróban, de tésztát is tudok főzni benne, arra pedig bármilyen szószt ráönthetsz (nekem kedvencem a sparos üveges lecsó pl.).
2022. jan. 8. 21:01
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Veszel egy egyszemélyes fozolapot amit bedugsz a konektroban és azt főzöl amit akarsz. Kb 10 ezer az Ikeaban de szokott lenni néha a Lidl sajat markas termékei között is vagy bármelyik media Marktban vagy mashol kapsz. Van kerámia indukciós is mint fozolap
2022. jan. 9. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!