Miért olcsóbb a finomliszt, mint a teljes kiörlésű, mikor az előbbi szinte teljes egészében csak a letisztított búzamagok örleménye; míg az utóbbiba a csíráját és a héját is beleőrlik?
Egyébként érdekes, hogy míg máskor a fehérliszt készítésének "melléktermékeit" hulladéknak tekintették és potom áron értékesítették állattakarmányozási célra, ahhoz képest most aranyáron, grammra mérik. Mit tesz a piaci kereslet?!
(kb. 25 éve foglalkoztunk állattartással, rendszeresen vásároltuk a malomból a búzakorpát takarmánynak, fillérekbe került egy nagy zsáknyi.)
Lassan már a "korpa közé keveredik" is át fog értelmeződni.
Kérdező, mit akarsz ízesíteni? Amit írtak főtt búza, az úgy jó ahogy van. Én is rendszeresen eszek főtt búzát, sokkal egészségesebb mint akármelyik bolti, vagy házi, de bekamuzott teljes kiőrlésű lisztből készített kenyér.
Mit akarok ízesíteni? Ezt valamiért csak álkérdezted, mert meg is felelted, hogy főtt búzát, ami szerinted és számodra úgy jó ahogy van.
Szerintem pedig, számomra biztosan nem jó, úgy ahogy van. ;-)
Kérdezö: A fött búza hasonló, mint a rizsköret vagy a bulgur, kifejezetten jó.
A kérdésre: azért olcsóbb, mert ezt tudják nagy mennyiségben gyártani - mivel erre van a legnagyobb kereslet -, és minél nagyobb mennyiséget állítanak elö, annál kisebb az egy egységre jutó költség.
A másik meg, hogy a teljes kiörlésü termékek sokkal rövidebb ideig tárolhatók, a bennük lévö olajos összetevök hamar megavasodnak. A finomlisztben meg ezeket elötte már eltávolították belöle, ezért gyakorlatilag akármeddig elállnak minöségromlás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!