Hogy lehet a hántolt sózott tökmagban 15g telített zsírsav?
Figyelt kérdés
99% tökmag, 1% só.
Telített zsirsav csak állati eredetü lehet tudtommal, rádásul a tökmag az többszörösen telítetlen. Akkor honnan jön az a 15g telített?
2022. jan. 2. 14:24
1/7 anonim válasza:
Állítólag az állatok húsában is csak azért van, mert megeszik a tökmagot.
2/7 anonim válasza:
A magvakban rengeteg a zsír, ezért szabad csak mértékkel fogyasztani őket.
3/7 anonim válasza:
És, hogy mértéktelenül edd, megsózzák, így finomabb lesz, vagyis eteti magát, amire szomjas leszel és innod kell. No ezért van ilyesmi sózott cucc "jobb helyeken" Sunyi trükk, de működik!
4/7 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy miért van állati eredetű (telített) zsír egy növényben :) vagy én tudok rosszul valamit.
2022. jan. 2. 18:01
5/7 anonim válasza:
Igen, te tudsz valamit rosszul. (én meg semennyire, ezért puskáztam)
"A telített zsírsavak szobahőmérsékleten többé-kevésbé szilárdak. Ezek a zsírok elsősorban állati eredetűek, de ide tartoznak egyes növényi eredetű zsírsavak is, mint például a pálma- vagy a kókuszolaj, illetve a tejből és a tejtermékekből, mint a sajt származó zsírok is. Kémiai jellemzőjük, hogy a bennük lévő szénatomok egyenes láncot alkotnak, és nem tartalmaznak úgynevezett kettős kötéseket, azaz a szénlánchoz olyan sok hidrogénatom kapcsolódik, amennyi csak lehetséges."
6/7 anonim válasza:
A benne lévő olajat hívják röviden zsiradéknak, de valóban úgy lenne helyes odaírni, hogy növényi zsiradék.
7/7 A kérdező kommentje:
#5 a tökmag az se nem kókusz, se nem pálma. Főleg, hogy a tökmagolaj az az internet szerint is telítetlen.
2022. jan. 2. 23:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!