Juhtúrót lehet valamivel helyettesíteni?
Imádom a juhtúrót, pl. pizzaalapban, vagy sztrapacskán.
Viszont miután eszek belőle, borzalmas rosszullétet okoz, pláne tejföllel keverve. :(
A tejfölre láttam recepteket is meg bolti kész terméket is, ami növényi helyettesítő, az nem gond.
A juhtúrót ki lehet váltani valamivel, aminek hasonló az íze de "kíméletes"?
Hát én úgy értettem, hogy tejmentes dologgal lehet-e helyettesíteni.
Nem szeretném részletezni a tüneteim, de nagyon megszenvedem a tejes dolgok fogyasztását...
Laktózérzékeny vagy, vagy kompletten minden tejtermékre (minden alkotórészére) allergiás?
Vagy epeproblémát okoznak a tejtermékek?
Tesztelve még nem voltam, de a laktózmentes tejtermékektől is tüneteim vannak, szóval nem hinném hogy laktózérzékenység.
Konkrétan hányingert és hasmenést okoznak, de nem ezt szeretném kitárgyalni - akkor az egészség topicba írtam volna. :) El fogok menni vizsgálatra, tervben van, ez a rész majd akkor tisztázódik.
Van bármi növényi "hókuszpókusz", aminek megközelítően hasonló íze van, mint a juhtúrónak?
4: nincs ilyen..
Az összes vegán v. hasonló műsajt, műtúró kb. íztelen - és csak fűszerekkel, egyéb ízfokozókkal lehet valami ízt belecsempészni.
Itt pl. szójából, azaz tofuból csinál körözöttet:
De annak nem lesz igazán juhtúró íze, inkább csak hagyma-paprika-köménymag adja meg az ízét. Mert a tofu kb. radírgumi-ízű... :)
Én szeretem a tofut is meg a növényi "sajtot" is. :)
Amit linkeltél az tök jól hangzik szerintem, tutira kipróbálom.
Miért készülne abból?
Odaírhattad volna a kérdésbe, hogy vegán "juhtúrót" keresel, nem lenne mindenki szarrá pontozva.
Angol oldalakon keress recepteket, magadnak kell kikísérletezni, melyik hasonlít a juhtúróra leginkább. Mint ez:
Abba meg belekötnének, hogy ami túró, az nem lehet vegán. :/ Meg amúgy se ragaszkodok hozzá hogy vegán legyen, szimplán csak tej ne legyen benne.
Én nem pontoztam le senkit, sajnálom ha mások igen.
Köszi a linket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!