Ha a cékla befőttként nem ízlik, nyersen lehet fog?
Szeretném enni a céklát betegségem miatt, mert javasolta az orvos.
Azonban.. savanyúságként, meg italként rendesen a hányinger kapott el, sajnos majdnem tényleg kihánytam....
Olvastam, hogy van aki almával, répával lereszeli, meg tesz hozzá sót, borsot meg majonézt/joghurtot/mézet. Így lehet megtudnám enni? Járt már így valaki, hogy nyersen még is ízlett neki?
Láttam fasírt receptet is a youtube-n, azt valaki próbálts már?
Vagy esetleg sütőben sütve?
Vagy esetleg valami jó arányban nem tud valaki gyümölcslé mixet, ami elveszi az ízét a céklának? Pl. Alma, banán, cékla, narancs, répa turmix nem tudom milyen lehet, de hirtelen ez jutott eszembe...
Köszi, ha valaki válaszol a kérdésemre. Majd kipróbálom, de ígyis rosszérzésem van, hogy a befőttes savanyúságot meg a céklalét dobhatom ki.
Az egyes cékla gumóknak kicsit eltérő íze lehet.
Nyersen ha jó gumót fogsz ki, nem érezhető vagy minimális az a földes íz. Ellenben édes íze van, (kb mint a répának) és elképesztően jól ropog.
Én a nyers célját jobban szeretem mint a savanyítottat.
Igen a cékla saláta is nagyon finom. Hagymával, almával, repával, mustárral, nyami :)
Egyébként a legtöbb ételt meg lehet szeretni, ha lassan apránként eszel belőle egyre többet.
Rendben köszi nektek!:)
Tudom, h nem tudjátok fog e ízleni, de azért írtam ki hátha akad olyan, aki nyersen szereti. :)
Sülve próbáld! Úgy teljesen más az íze.
A kedvenc céklafasírt receptem: [link]
Illetve van némi különbség a céklák íze között. Nekem Tonda Di Chioggia és Crosby’s Egyptian szokott lenni a konyhakertben, teljesen más karakterük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!