Elfelejtettem berakni a darált marhahúst a hűtőbe, biztosan megromlott?
Nagy hülye voltam, nem tudom miért, de csütörtökön estefelé egyszerűen elfelejtettem berakni fél kiló darált marhát a hűtőbe.
Sajnos csak tegnap estefelé vettem észre és raktam be a hidegbe, tehát 24 órát volt hűtőn kívül (olyan kb. 18-20 fokban).
Ma sütném meg, megszagoltam, megnéztem, elvileg nincs baja, de én nagyon félek, hogy olyasmi is lehet, ami még nem látszik és nem szagolható.
Szerintetek?
ok, köszi a válaszokat, nem kockáztatok. bár jó drága volt, de most tényleg nem azon múlik. csak nincs nagyon más itthon, de majd valamit összekotyvasztok.
ha én nem eszem meg, akkor kutya és cica sem :) (bár nincsen:) )
köszi!
Nem létezik szagtalan megromlás, ha amúgy nem éreztél semmit rajta, esélyesen használható volt még.
Ez a túlhiszterizált higiéniapara ami a GYK-n megy az ilyen kérdések alatt elég nevetséges. Jópár afrikai, ázsiai országba eljutottam, ahol a nyers húst a 30 fokos, 90%-os páratartalomban teljesen hűtetlenül árulják asztalokon. Jobb helyeken ráraknak valami szitaanyagból készült fedőt, hogy a legyek ne szálljanak rá, máshol azt se. Mindenki abból főz, mi is azt ettünk és "edzetlen" gyomorral sem volt semmi bajunk a ki tudja hány napos húsoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!