Mennyit költetek kajára havonta?
Én nem főzök, úgy rendelem az ételeket.
60 ezer forintba kerül havonta összesen, nagyjából mindig ennyire jön ki.
Ebbe benne van:
-2 nagy adag főétel, ebédre és vacsorára
-1 leves (általában gyümölcsleves)
Ez szerintetek mennyire sok havonta? Ezekkel jól lakom, nagy mennyiség, minőségi, és egészséges. Általában mást nem eszem, nasi, desszert nem igazán van. Üdítőket sem iszom, néha teát vagy kávét főzök, azt nem kalkuláltam bele, az havi szinten olyan +2500 ft max.
Az egyik kolléganőm sokkalta, hogy havonta ennyit költök kajára, mert hogy ő főzéssel feléből kihozná ezeket.
Nekünk kettőnkre 80-100 mindennel együtt, (Reggeli, ebéd, vacsora) rendszeres főzés mellett.
Mondjuk mi rengeteg gyümölcsöt, zöldséget is veszünk
Nem rendelünk, mert mennyiségre az nekünk kevés, 1 óra múlva nézegetünk, hogy mit lehetne enni. Amellett amit nem mi készítünk, azt egy idő után megunjuk. Tudom, mert építkezéskor kipróbáltuk.
Szerintem nekem max 40.
Sütök, főzök,de sok zöldség gyümölcs is van benne.
Ilyenkor nyáron mondjuk arra nem költök mert van kert meg a szomszédokkal állandó csere kereskedelemben vagyunk.
Teljesen rapszodikus.
Nyáron kevesebbet, mert nem nagyon van étvágyam a melegben. Ilyenkor napi 3 - 4 szendviccsel elvagyok.
Máskor többet.
Nem főzök. Van egy cég ahonnan rendelek egy - egy hétre, ilyenkor az kb. heti 9 - 10 000 Ft a hét napra, de akkor abban benne van a főétkezés és vagy egy reggeli vagy egy vacsora ( leves vagy hidegkonyha).
Ha nem onnan rendelek, akkor kimegyek a közeli kifőzdébe és ott veszek kaját.
Végső esetre van egy rakat konzervem és fagyasztott kajám. Ezekből kb. évente egyszer betárazok.
De persze erre még jön a METRO-ba ahol kb. havonta egyszer megveszek egy karton dobozos zéró colát. Nem kávézom, napi egy dobozzal iszom ebből reggel.
Jönnek a fehérborok, a ötletszerűen vásárolt gyrosok, kínai kaják, kb, negyedévente egy Burger Kinges kaja, időnként étterem,rendezvényeken street-foodok...
Mindent összevetve, az éves átlagot havi szintre lebontva, kb. 70 000 Ft.
Én magam főzök, nem rendelünk. És mindent veszek, tehát van benne hús, zöldség, gyümölcs, tej, ásványvíz, cukor, tészta, túró, stb.
Ketten vagyunk és olyan 50-60 ezer megy el kajára. Ja, és nem bogyónyi mennyiségeket eszünk, hanem rendes adagokat. Főzni leginkább hétvégén főzök, ami meg marad, megy a fagyasztóba és máskor elő tudom venni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!