A patisszon levélnyele alkalmas-e emberi fogyasztásra?
Szára, virága ehető, ennyit találtam googleban.
A hosszú, cső alakú levélnyelet szeretném használni, mint a szárzellert például.
(Ugye, rebarbaránál sem mindegy, a levél mérgező, a levélnyél viszont ehető.)
Tisztelettel kérem, csak az írjon, aki tényleg tud valamit róla, nincs kedvem a nem cukkíni, nem szár típusú pontosítgatásokhoz. Köszönöm.
Dél óra keresgélek, mert felkeltette a kérdésed a kiváncsiságomat.
De sem magyar, sem német, sem angol oldalakon nem találtam egyetlen receptet sem, sem direkt patisszon levélnyélre, sem fözötök, cukkini sem fordul elö sehol.
Szerintem feltehetöen nem túl jó ízü, vagy túl sok elökészítést igényelne, mivel szúrós, de nem tudom.
Sajnálom, hogy nem tudok igazán segíteni, de ennyire jutottam.
Nagyon szépen köszönöm, hogy te is utánanéztél.
Annyira guszta az a nyél pedig. A szőr meg tudod leszedhető dörzsöléssel, mint az ubinál, egy pici karikát vágtam megkóstolni, ízre sem rossz. Csakhát, attól még nem biztos hogy ártalmatlan, hogy nem okoz észrevehető tüneteket egy kis karika. Mégegyszer köszönöm.
Esetleg fel tudod hívni azt a számot, ahol növényi mérgezéseket lehet bejelenteni és tölük tudsz infót kérni.
De szerintem csak eddig senkinek nem jutott eszébe ez az ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!