Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A patisszon levélnyele alkalma...

A patisszon levélnyele alkalmas-e emberi fogyasztásra?

Figyelt kérdés

Szára, virága ehető, ennyit találtam googleban.

A hosszú, cső alakú levélnyelet szeretném használni, mint a szárzellert például.

(Ugye, rebarbaránál sem mindegy, a levél mérgező, a levélnyél viszont ehető.)

Tisztelettel kérem, csak az írjon, aki tényleg tud valamit róla, nincs kedvem a nem cukkíni, nem szár típusú pontosítgatásokhoz. Köszönöm.

#ehető #patisszon #Levélnyél
2021. aug. 28. 13:01
A kérdező szavazást indított:
Ehető a levélnyél
Nem ehető a levélnyél
4 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Dél óra keresgélek, mert felkeltette a kérdésed a kiváncsiságomat.

De sem magyar, sem német, sem angol oldalakon nem találtam egyetlen receptet sem, sem direkt patisszon levélnyélre, sem fözötök, cukkini sem fordul elö sehol.

Szerintem feltehetöen nem túl jó ízü, vagy túl sok elökészítést igényelne, mivel szúrós, de nem tudom.

Sajnálom, hogy nem tudok igazán segíteni, de ennyire jutottam.

2021. aug. 28. 16:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, hogy te is utánanéztél.

Annyira guszta az a nyél pedig. A szőr meg tudod leszedhető dörzsöléssel, mint az ubinál, egy pici karikát vágtam megkóstolni, ízre sem rossz. Csakhát, attól még nem biztos hogy ártalmatlan, hogy nem okoz észrevehető tüneteket egy kis karika. Mégegyszer köszönöm.

2021. aug. 28. 21:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg fel tudod hívni azt a számot, ahol növényi mérgezéseket lehet bejelenteni és tölük tudsz infót kérni.

De szerintem csak eddig senkinek nem jutott eszébe ez az ötlet.

2021. aug. 29. 08:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Van ilyen szám?! Nem tudtam, de jó hogy mondod lefuttatok egy keresést erre a számra köszi.
2021. aug. 29. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!