Itt azt írják, fő a biztonság és inkább dobd ki, mert a nem megfelelő hőkezelés miatt életben maradhattak benne veszélyes baktériumok (pl. a tojásból). Lehet belőle gyomorrontás, hányás, hasmenés, ételmérgezés.
De én személy szerint megenném. A rendesen megsült részeket tutira, max a félig nyers részeket dobnám ki.
Egyébként Ázsiában mindenfelé szokás nyers tojást keverni a főtt rizshez és ott semmi bajuk nincsen tőle... bár mi nem vagyunk hozzászokva a nyers tojáshoz és a nyers ételekhez [amúgy a legtöbb szalámi, párizsi, sonka stb. gyakorlatilag hőkezelés nélküli nyers hús, csak a legtöbb ember ebbe nem szokott belegondolni...], de nem hinném, hogy attól nagy bajunk lenne. Egy kissé sületlen kenyértől meg főleg nem hinném, hogy baj lenne. De ha biztosra akarsz menni, akkor a kissé nyers részeket dobd ki, a többihez pedig jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!