Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kissé sületlen kenyértől mi...

Kissé sületlen kenyértől mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

2021. aug. 26. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Itt azt írják, fő a biztonság és inkább dobd ki, mert a nem megfelelő hőkezelés miatt életben maradhattak benne veszélyes baktériumok (pl. a tojásból). Lehet belőle gyomorrontás, hányás, hasmenés, ételmérgezés.

De én személy szerint megenném. A rendesen megsült részeket tutira, max a félig nyers részeket dobnám ki.

Egyébként Ázsiában mindenfelé szokás nyers tojást keverni a főtt rizshez és ott semmi bajuk nincsen tőle... bár mi nem vagyunk hozzászokva a nyers tojáshoz és a nyers ételekhez [amúgy a legtöbb szalámi, párizsi, sonka stb. gyakorlatilag hőkezelés nélküli nyers hús, csak a legtöbb ember ebbe nem szokott belegondolni...], de nem hinném, hogy attól nagy bajunk lenne. Egy kissé sületlen kenyértől meg főleg nem hinném, hogy baj lenne. De ha biztosra akarsz menni, akkor a kissé nyers részeket dobd ki, a többihez pedig jó étvágyat!

2021. aug. 26. 13:45
 2/3 Senior Séf ***** válasza:
Te hány tojást láttál kenyértésztában, kedves 1-es? Én inkább azon aggódnék, hogy az életben maradt élesztőgombák tovább dolgoznak a belekben, nagy mennyiségű gázt képezve.
2021. aug. 28. 09:11
 3/3 anonim ***** válasza:
2-es: igazad van :D Pedig én is szoktam kenyeret sütni, kézzel dagasztom a tésztát meg minden. Fogalmam nincs, miért volt az a fejemben, hogy a kenyértésztába megy tojás is... bocs mindenkitől a hülyeségemért :D
2021. aug. 28. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!