Létezik olyan, hogy bizonyos ételek után borzasztó rossz közérzetem támadjon?
Megfigyeltem, hogy egy ideje a kávé, olajban sült ételek vagy édesség (pontosabban csokoládé és zacskós cukor) fogyasztása után órákra pocsékká válik a közérzetem. Teljesen olyan, mintha egy mini depresszív epizódba taszítanának.
Más is tapasztalt hasonlót? Esetleg ugyanezekkel az ételekkel vagy egyébbel? Mit gondoltok, miért lehet ez?
Ahamm.
Lehet azért, mert nehéz étel amúgy, csak míg esszük ezt nem érzékeljük. De úgy leterheli a gyomrunkat, hogy a legtöbb vér meg energia oda szálinkózik dolgozni.
Meg lehet azért is, hogy hirtelen megdobja a cukrunkat, aztán hirtelen le is esik és beesünk a depivonat alá.
De az is lehet, hogy a két fantáziam kéz a kézben járnak, nem tudom pontosan.
Koffein és cukor elég brutális kapcsolatban áll az agyműködéssel. A tapasztalatod nem véletlen, változtass az étkezési szokásaidon. Semmit nem veszítesz, ha egy jó időre elhagyod mindkettőt, vagy legalább minimalizálod.
Mindkettő függőséget okoz ráadásul, vagyis a hiánya depressziót, fáradtságot, rossz közérzetet okozhat. Vannak a koffeinfüggőségnél keményebbek is, de azért ne becsüld alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!