Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tudom megkülönböztetni...

Hogyan tudom megkülönböztetni 100%-os bizonyossággal csomagolás nélkül az eritritet és a kristálycukrot?

Figyelt kérdés

Az a helyzet adódott, hogy régebbről volt kristálycukrom, viszont ezeket lecseréltem eritritre és ami edényeim voltak, elkezdtem átönteni az eritritet bele... Van viszont egy edény amiről nem tudom, hogy eritrit, vagy cukor van benne és fontos lenne tudnom...


Hogyan tudom garantáltan, biztosan ellenőrizni, hogy az edényben mi van?


Arra gondoltam, hogy a cukor az karamellizálódik, az eritrit meg úgy tudom nem, de ebben egyrészt biztos sem vagyok, másrészt karamellizálást sem csináltam még.. esetleg milyen módszer van amivel könnyen és biztosan meg tudom különböztetni a kettőt?



2018. szept. 24. 17:20
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
Az élesztő kizárólag a normális cukorral fut fel, édesítőszerrel nem.
2018. szept. 24. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Én kóstolás alapján meg tudom különböztetni. Az eritritnek olyan "hideg" íze van, nem tudom jól megmagyarázni, de utána olyan hűs hatást kelt a számban, mintha mentolos valamit ennék. (Csak persze mentolos aroma nélkül.)
2018. szept. 24. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Eritrit nem olyan edes, mint a kristálycukor. Tényleg nem karamellizálódik. Illetve hűti a folyadékokat!

Szerinten a karamellt probald. Nem kell ehetőnek lennie. Csak szorj (egy nem bevonatos) serpenyőbe, lábosba az egyikből, rakd kis langra. Ha egy idő után elkezd bugyogni, megváltozik szerkezete, majd karamell, akkor cukor. Ha nem, akkor biztonság kedvéért a másikat is probald ki

2018. szept. 24. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
más az íze, illetve ránézésre is látni valami kis különbséget, de ez persze függ attól hogy mennyire finom szemcséjű.
2018. szept. 24. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
65%
Mindenki jót mondott, de én leginkább a 2-hez csatlakoznék, mindent pontosan leírt.
2018. szept. 24. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
69%
Én nem érzem hűvösnek, de más az íze, mint a cukoré. Ha nem ismered eléggé (vagy túl jól ismered, nekem egyre inkább összemosódik a xilittel, a cukorra pedig már nem is igen emlékszem), marad a karamellizálás, nem kell profinak lenni, nem rendes karamellt akarsz készíteni, csak azonosítani az anyagot :)
2018. szept. 24. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!