Hogyan tudom megkülönböztetni 100%-os bizonyossággal csomagolás nélkül az eritritet és a kristálycukrot?
Az a helyzet adódott, hogy régebbről volt kristálycukrom, viszont ezeket lecseréltem eritritre és ami edényeim voltak, elkezdtem átönteni az eritritet bele... Van viszont egy edény amiről nem tudom, hogy eritrit, vagy cukor van benne és fontos lenne tudnom...
Hogyan tudom garantáltan, biztosan ellenőrizni, hogy az edényben mi van?
Arra gondoltam, hogy a cukor az karamellizálódik, az eritrit meg úgy tudom nem, de ebben egyrészt biztos sem vagyok, másrészt karamellizálást sem csináltam még.. esetleg milyen módszer van amivel könnyen és biztosan meg tudom különböztetni a kettőt?
Eritrit nem olyan edes, mint a kristálycukor. Tényleg nem karamellizálódik. Illetve hűti a folyadékokat!
Szerinten a karamellt probald. Nem kell ehetőnek lennie. Csak szorj (egy nem bevonatos) serpenyőbe, lábosba az egyikből, rakd kis langra. Ha egy idő után elkezd bugyogni, megváltozik szerkezete, majd karamell, akkor cukor. Ha nem, akkor biztonság kedvéért a másikat is probald ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!