Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért hívják a párizsit...

Miért hívják a párizsit párizsinak és parizelnek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 18. 21:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
35%

Nem magyarozok, csak megjegyeztem, hogy a magyarok megint mindent jobban tudnak, ez nagy általánosságban jellemző a kedves népünkre.

Te ezek szerint szégyelled, hogy magyarnak hívnak?

2021. aug. 19. 12:33
 22/28 anonim ***** válasza:
48%
Egyébként meg honnan tudod, hogy magyar vagyok? Lehetek román is, szlovák is, horvát is.
2021. aug. 19. 12:35
 23/28 anonim ***** válasza:
56%

"szégyelled, hogy magyarnak hívnak?"

Nem. És pont azért, mert nem, nem szeretem az ilyen általánosításokat.

2021. aug. 19. 12:47
 24/28 anonim ***** válasza:
79%

Abban igazad van, hogy magyar vagyok, a gond - a te szemszögedböl - csak annyi, hogy több, minz 30 éve Németországban élek, és minden, általad említett felvágottat sokszor fogyasztottam már, jól ismerem ezeket, és igen nagy eltérés van az ízükben.

De ha nem akarsz hinni nekem, akkor nézd meg az összetételüket, amit egy másik felhasználó bemásolt, egyértelmüen más alapanyagok vannak bennük, ami meg véletlen azonos, annak a mennyisége más.

Szóval elhiheted, egy (vagy több) Németországban élö magyar jobban meg tudja állapítani a különbségeket, mint egy olyan, aki nem érzi, miért nem egyforma ízüek, illetve akinek a legföbb érve a magyarozás!

2021. aug. 19. 13:36
 25/28 anonim ***** válasza:
46%

Jó akkor ne is engedj a 30-ból.:)

Az általam belinkelt cikkben ott van feketén fehéren, hogy keverik a lyonert meg a mortadellát, helytől függően. Ugyanis németország nagy, és nem mindenhol egységesen az van, mint ahol te élsz. Én 10+ éve élek itt, szerintem 10 felett teljesen mindegy, hogy 10 vagy 30. Maximum én nem éltem át az euró bevezetését.

Abban igazat adok, hogy amit olasz mortadellaként találni a neten, azon látszik, hogy még az állaga is más.

De itt nálunk egy és ugyanaz a hulladék, csak a rewében lyoner van ráírva, a kauflandban meg mortadella. És nem az ízlés hiánya, mert más esetben még azt is megmondom, hogy a thüringer bratwurst ottani-e, vagy niederesachsenben készült, de még a türingiaiban sem mindegy, hogy valami tucat kolbász, vagy a lauschai moppel-től van.

Látom nem tudsz túllendülni a magyarozáson. Akkor ez számodra valami pejoratív jelentéssel bír. Ezért ne engem hibáztass.

Én csak ismerem a magyarok pozitív és negatív tulajdonságait is, ugyanúgy mint a németekét. Mindenki másképp hülye, ennyi.

2021. aug. 19. 14:09
 26/28 anonim ***** válasza:
53%

"minden, általad említett felvágottat"

Az egy másik válaszoló volt.

2021. aug. 19. 14:12
 27/28 anonim ***** válasza:
19%

“ Szóval elhiheted, egy (vagy több) Németországban élö magyar jobban meg tudja állapítani”

Na pont erről beszéltem. :)

A magyar mindig mindet jobban tud, ha meg többen vannak, akkor pláne. 🤣🤣🤣

2021. aug. 19. 14:23
 28/28 anonim ***** válasza:
41%
Ezek a magyarok németországban nagy parizer-gurmanok, ugye 24? Xdxd
2021. aug. 22. 21:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!