Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért hívják a párizsit...

Miért hívják a párizsit párizsinak és parizelnek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 18. 21:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
72%
A párizsi szó németül Pariser, szó szerint párizsi.
2021. aug. 19. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 anonim ***** válasza:
83%
10-es: Németországban a mortadella nem azonos sem a párizsival, esm a lyonerrel!
2021. aug. 19. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/28 anonim ***** válasza:
80%
Nahh vegre ertem, hogy a franciasalata mitol az ami!? :)))
2021. aug. 19. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
98%

#10

A mortadella olasz és nem német, amellett köze nincs a párizsihoz.

A “szalakálid” meg helyesen szalalkáli.

2021. aug. 19. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:
27%

14 A szarvas hibákba én is bele szoktam kötni, a szemmel látható elgépelésbe inkább szerintem tudálékosság.


“ A mortadella olasz és nem német, amellett köze nincs a párizsihoz.”


Sehol sem állítottam, hogy német lenne. De lehet kapni, és ugyanazt a “felhasználói élményt” nyújtja. Nem érzek semmi különbséget mortadella és lyoner közt, kb. szerintem egyik boltban ezt írják rá, a másikban azt, de ugyanaz a hús van benne. Sőt vettem Schinkewurstot is, aminek a neve a gépsonkára utalna, mégis ilyen párizsi szerű csoda volt benne.

2021. aug. 19. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:
83%

Lyoner:


Zutaten: 80% Schweinefleisch, Wasser, 7,5% rote Paprika, jodiertes Speisesalz (Speisesalz, Kaliumjodat), Dextrose, Glukosesirup, Gewürze (enthält SENF), Stabilisator: Diphosphate; Antioxidationsmittel: Ascorbinsäure, Natriumascorbat; Gewürzextrakte, Säureregulator: Natriumacetat, Trinatriumcitrat; Konservierungsstoff: Natriumnitrit. Das Produkt kann Spuren von SELLERIE, MILCH und PISTAZIEN enthalten.


Mortadella:


Zutaten: 84% Schweinefleisch, Wasser, jodiertes Speisesalz (Speisesalz, Kaliumjodat), 2% PISTAZIEN, Dextrose, Gewürze (enthält SENF), Gewürzextrakte, Stabilisator: Diphosphate; Antioxidationsmittel: Ascorbinsäure; Konservierungsstoff: Natriumnitrit.

2021. aug. 19. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 anonim ***** válasza:
68%

15-ös: " De lehet kapni, és ugyanazt a “felhasználói élményt” nyújtja. Nem érzek semmi különbséget mortadella és lyoner közt"


Ha ez így van, akkor a TE ízérzékeléseddel vannak igen nagy problémák, mert még csak nem is hasonlít ízben a kettö egymásra! A Schinkenwurst meg eleve nem gépsonka akarna lenni - az a Kochschinken - és annak megintcsak más az íze, mint az elözöeknek.

Az egyetlen hasonlóság a három közt a húspép, de a füszerezése teljesen eltérö.

2021. aug. 19. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:
90%
13-as: a franciasalátának semmi köze a franciákhoz, a legtöbb helyen ez az étel orosz saláta néven ismert (ahogy a kaszinótojás is orosz tojás majdnem mindenhol), csak amikor MO-ra került, akkor itt az oroszok negatívnak számítottak, a francia konyha meg elökelönek, ezért átnevezték.
2021. aug. 19. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:
35%

“ Ha ez így van, akkor a TE ízérzékeléseddel vannak igen nagy problémák, mert még csak nem is hasonlít ízben a kettö egymásra!”


Akkor erre varrjál gombot:

“ Bei der "Wurstkultur" gebe es ein deutliches Süd-Nord-­Gefälle – auch in den Bezeichnungen. So werde in Flensburg Bierschinken als Schinkenwurst, Lyoner als Mortadella bezeichnet. Frischwurst sei nirgendwo so vielfältig wie in Deutschland. ”


[link]


De a magyarok megint jobban tudják természetesen.

2021. aug. 19. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

"De a magyarok megint jobban tudják természetesen."

Ki se bírnád, ha nem magyaroznál - miközben te is az vagy...

2021. aug. 19. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!