Miért hívják a párizsit párizsinak és parizelnek?
#10
A mortadella olasz és nem német, amellett köze nincs a párizsihoz.
A “szalakálid” meg helyesen szalalkáli.
14 A szarvas hibákba én is bele szoktam kötni, a szemmel látható elgépelésbe inkább szerintem tudálékosság.
“ A mortadella olasz és nem német, amellett köze nincs a párizsihoz.”
Sehol sem állítottam, hogy német lenne. De lehet kapni, és ugyanazt a “felhasználói élményt” nyújtja. Nem érzek semmi különbséget mortadella és lyoner közt, kb. szerintem egyik boltban ezt írják rá, a másikban azt, de ugyanaz a hús van benne. Sőt vettem Schinkewurstot is, aminek a neve a gépsonkára utalna, mégis ilyen párizsi szerű csoda volt benne.
Lyoner:
Zutaten: 80% Schweinefleisch, Wasser, 7,5% rote Paprika, jodiertes Speisesalz (Speisesalz, Kaliumjodat), Dextrose, Glukosesirup, Gewürze (enthält SENF), Stabilisator: Diphosphate; Antioxidationsmittel: Ascorbinsäure, Natriumascorbat; Gewürzextrakte, Säureregulator: Natriumacetat, Trinatriumcitrat; Konservierungsstoff: Natriumnitrit. Das Produkt kann Spuren von SELLERIE, MILCH und PISTAZIEN enthalten.
Mortadella:
Zutaten: 84% Schweinefleisch, Wasser, jodiertes Speisesalz (Speisesalz, Kaliumjodat), 2% PISTAZIEN, Dextrose, Gewürze (enthält SENF), Gewürzextrakte, Stabilisator: Diphosphate; Antioxidationsmittel: Ascorbinsäure; Konservierungsstoff: Natriumnitrit.
15-ös: " De lehet kapni, és ugyanazt a “felhasználói élményt” nyújtja. Nem érzek semmi különbséget mortadella és lyoner közt"
Ha ez így van, akkor a TE ízérzékeléseddel vannak igen nagy problémák, mert még csak nem is hasonlít ízben a kettö egymásra! A Schinkenwurst meg eleve nem gépsonka akarna lenni - az a Kochschinken - és annak megintcsak más az íze, mint az elözöeknek.
Az egyetlen hasonlóság a három közt a húspép, de a füszerezése teljesen eltérö.
“ Ha ez így van, akkor a TE ízérzékeléseddel vannak igen nagy problémák, mert még csak nem is hasonlít ízben a kettö egymásra!”
Akkor erre varrjál gombot:
“ Bei der "Wurstkultur" gebe es ein deutliches Süd-Nord-Gefälle – auch in den Bezeichnungen. So werde in Flensburg Bierschinken als Schinkenwurst, Lyoner als Mortadella bezeichnet. Frischwurst sei nirgendwo so vielfältig wie in Deutschland. ”
De a magyarok megint jobban tudják természetesen.
"De a magyarok megint jobban tudják természetesen."
Ki se bírnád, ha nem magyaroznál - miközben te is az vagy...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!