11/11 anonim válasza:
A kivi alapszinten éretlen formában egy fehérjebontó enzimet tartalmaz, ezért aki sok, nem kellően érett kivit eszik annak egy idő után felduzzad, érzékeny lesz a nyelve és az ajkai vm. a száj belső része (egyfajta bizsergést fog érezni), továbbá a kivit borító apró szőrök (amennyiben a gyümölcs nincs rendesen megtisztítva) az érzékeny felületen olyan hatást válthatnak ki, mintha apró vékony tűkkel szurkálnák az ember száját belülről.
A héjának amúgy nincsen semmilyen különösebb íze, legfeljebb baromi kellemetlenséget okozhatnak az apró szúrós szőrszálak megtapadása a szájpadokon a nyelven és az ínyen (és esetleg a torokban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!