Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miből áll egy napi étkezésetek...

Miből áll egy napi étkezésetek? Hányszor és mit szoktatok enni?

Figyelt kérdés

2021. júl. 28. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
kolbászt zsírral meg kenyérrel
2021. júl. 28. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én általában 3x eszek egy nap, bár tudom, hogy 5x kellene, de valahogy nekem nem fér bele soha.

Reggelire általában tojást eszek valamilyen formában, zöldségekkel kombinálva ( paradicsom, papria - sütve, vagy külön nyersen ).

Ebédre elég sokfajtát szoktam fogyasztani, mindig én főzök, tehát próbálom változatosan összeállítani az étrendet. Mindig van benne valami fehérje, zöldség vagy gyümölcs, és természetesen szénhidrát forrás is. Igyekszek tésztából durumot vagy teljes kiőrlésűt használni, rizs helyett barna rizst, krumpli helyett édesburgonyát, kölest, bulgurt. Sokkal kevesebbet kell enned belőle, és mégis eltelít.

Vacsira pedig általában müzlit, zabkását, vagy paradicsomot/uborkát eszek sajttal, mellé tea vagy jeges kávé.

Próbálok egészségesen enni, illetve éppen életmódváltásban vagyok. Emellé az étrend mellé edzek naponta 1-1,5 órát, és szépen mennek le a plusz kilók.

Hozzáteszem, nem vagyok szakember, ez az én egyéni véleményem, lehet nem jól csinálom, de nekem eddig bevált. Hátha segít neked is :)

2021. júl. 29. 10:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Reggeli: Mikor mi. Van, hogy joghurt, vagy kefír, rántotta, pirítós margarinnal, vagy lekvárral, müzli tejjel. Ami jólesik. Mellé egy pohárnyi capucchino.

Ebéd: Hétköznap hideget eszem. Szendvics, péksütemény (havi 2X), saláták. Hétvégén főtt kaja.

Vacsora: Hét közben meleg, főtt étel (általában hétvégi, vagy előző heti maradék a fagyóból), hétvégén hideg kaja. Utóbbi bármi lehet a virslitől kezdve a kőrözöttön át a bundáskenyérig. Mellé tea, tejeskávé, kakaó, vagy pohár tej. Amit megkívánok.

2021. júl. 29. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Ma pl reggeli: egy kv,és 400ml ivó joghurt,

Ebéd:hortobágyi palacsinta

Vacsora:semmi, bár egy kv-t megiszok.

Szóval a reggeli ált. Valami tejtermék vagy gyümölcs. Ebéd, valami húsos főétel. Vacsorázni pedig nem szoktam.

2021. júl. 29. 15:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Reggelire általában turmixot/ tojást (tükörtojás, főtt, rántotta), barna kenyeret+sovány sonkát+ sajtkrémet+ kevés sajtot, mogyoróvajat banánnal vagy csak szimplán joghurtot eszek gyümölccsel. Ebéd ha maradt tegnapról akkor a tegnapi vacsi, ez igen sokféle lehet. Vagy kenyér stb. Vacsora sokszor eszünk hekket, sügért, tonhalat vagy csirke, karaj, szűzérme rizzsel vagy bulgurral vagy salátával. Levesek közül Gulyást és húslevest szoktunk enni, néha csinálok krémleveseket (brokkoli krémleves, lencsekrémleves stb.). Szilvás/túrógombóc, spenót, zöldborsó/zöldbab főzelék stb.
2021. júl. 29. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Reggelire édeset szoktam enni, vagy péksütit, vagy müzlit tejjel.

Ebéd rendes főtt étel, amit éppen főzök.

Vacsira hideg kaja, tehát zsömle valami felvágottal, vaj/sajt, zöldségek, ilyesmi. Esetleg rántotta, virsli, melegszendvics, ilyesmi.

Emellett /sajnos, nem sajnos/ nassolni is szoktam, ez lehet édesség, jégkrém, valami sós ropi, vagy gyümölcs, magvak, bármi.

2021. júl. 30. 12:08
 7/7 anonim válasza:
Mivel hajléktalan vagyok, így jó ha napi 1x találok kaját. (Nem kamu)
2021. aug. 5. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!