Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyire korrekt szerinted a...

Mennyire korrekt szerinted a 40 évvel ezelőtti fagyiárakat a mostaniakhoz hasonlítani?

Figyelt kérdés
Akkor kb. 10 éves voltam. Egy "gombóc" 1,50 volt a legolcsóbb helyen, olcsó tölcsérből (kocsma, 2-3 íz, és nem tudom, most mi a szokás, de lehúzták a kanál széléről). Finom volt ugyan, de ezt egy (gondolom) hatalmas adag, akár 500 Ft-os prémium fagyihoz hasonlítani szerintem egyáltalán nem korrekt. Voltak jobb fagyik is cukrászdákban, gondolom jóval drágábban, arra már nem emlékszem.

2021. júl. 20. 15:35
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Akkoriban minden eredeti volt, a vanília is?
2021. júl. 20. 20:13
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs, gyanítom, hogy nem.

Nekünk akkoriban baromira ízlett, mint minden olyan, amit manapság meg nem ennénk.

Az 50-es évek végén még a "csokit" és a "vaníliát" is sok helyen vizesen csinálták.

A 60-as években ettem először tejes/tejszínes fagyit a Margitszigeten a Casinóban, mert anyám ott dolgozott felírónőként.

2021. júl. 20. 20:20
 13/26 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy szerintem is többnyire vizezett vacak volt szinte mind, nem értem ezt a nosztalgiát. Porok elég régen vannak.
2021. júl. 20. 20:26
 14/26 anonim ***** válasza:
88%

Mindenki nosztalgiázik egy bizonyos kor után, te is fogsz!:)

Részben mert a fiatalság egy csodálatos dolog, mindennek más, jobb az íze, illata, utólag visszagondolva. Az idő megszépít mindent.

De abban most megegyezhetünk, hogy a fagyi a mai fagyikhoz viszonyítva borzalmas volt, ... de akkor - mert mást nem ismertünk - jó volt.:)

2021. júl. 20. 20:34
 15/26 A kérdező kommentje:
Persze, Észak-Koreában biztos ma is kincsnek számítana :)
2021. júl. 20. 21:15
 16/26 anonim ***** válasza:
14-es, én azért gyerekként, a '80-as években már ismertem az olasz főzött fagyit. Lévén, mert jártam Olaszországban. Na, teljesen más volt, mint az itthoni porfagyik.
2021. júl. 21. 09:52
 17/26 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy miért nem nagyon lehetett kapni régen olyan dolgokat, amiket gondolom elő tudtunk volna állítani, ha nem is dömpingáron. A rendes fagyi csak a jéghegy csúcsa.
2021. júl. 21. 10:06
 18/26 anonim ***** válasza:

Itt egy 2016-os KSH táblázat, ugyan átlagnyugdíjakra van kiszámolva, és a fagyi nincs benne, de érdekes lehet átnézni..

[link]

2021. júl. 21. 10:09
 19/26 A kérdező kommentje:
A nyugdíj teljesen más kérdés, és egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy jó, ha egyre több. Persze vonzza a szavazatokat...
2021. júl. 21. 10:32
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
19: a nyugdíj és az átlagkereset kb. együtt mozog. Tehát releváns lehet az árösszehasonlításban, hogy mikor mennyit lehetett belőle vásárolni.
2021. júl. 21. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!