Mennyire korrekt szerinted a 40 évvel ezelőtti
fagyiárakat a mostaniakhoz hasonlítani?
Figyelt kérdés
Akkor kb. 10 éves voltam. Egy "gombóc" 1,50 volt a legolcsóbb helyen, olcsó tölcsérből (kocsma, 2-3 íz, és nem tudom, most mi a szokás, de lehúzták a kanál széléről). Finom volt ugyan, de ezt egy (gondolom) hatalmas adag, akár 500 Ft-os prémium fagyihoz hasonlítani szerintem egyáltalán nem korrekt. Voltak jobb fagyik is cukrászdákban, gondolom jóval drágábban, arra már nem emlékszem.
Nekünk akkoriban baromira ízlett, mint minden olyan, amit manapság meg nem ennénk.
Az 50-es évek végén még a "csokit" és a "vaníliát" is sok helyen vizesen csinálták.
A 60-as években ettem először tejes/tejszínes fagyit a Margitszigeten a Casinóban, mert anyám ott dolgozott felírónőként.
2021. júl. 20. 20:20
13/26 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy szerintem is többnyire vizezett vacak volt szinte mind, nem értem ezt a nosztalgiát. Porok elég régen vannak.
2021. júl. 20. 20:26
14/26 anonim válasza:
Mindenki nosztalgiázik egy bizonyos kor után, te is fogsz!:)
Részben mert a fiatalság egy csodálatos dolog, mindennek más, jobb az íze, illata, utólag visszagondolva. Az idő megszépít mindent.
De abban most megegyezhetünk, hogy a fagyi a mai fagyikhoz viszonyítva borzalmas volt, ... de akkor - mert mást nem ismertünk - jó volt.:)
2021. júl. 20. 20:34
15/26 A kérdező kommentje:
Persze, Észak-Koreában biztos ma is kincsnek számítana :)
2021. júl. 20. 21:15
16/26 anonim válasza:
14-es, én azért gyerekként, a '80-as években már ismertem az olasz főzött fagyit. Lévén, mert jártam Olaszországban. Na, teljesen más volt, mint az itthoni porfagyik.
2021. júl. 21. 09:52
17/26 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy miért nem nagyon lehetett kapni régen olyan dolgokat, amiket gondolom elő tudtunk volna állítani, ha nem is dömpingáron. A rendes fagyi csak a jéghegy csúcsa.
2021. júl. 21. 10:06
18/26 anonim válasza:
Itt egy 2016-os KSH táblázat, ugyan átlagnyugdíjakra van kiszámolva, és a fagyi nincs benne, de érdekes lehet átnézni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!