Mennyire korrekt szerinted a 40 évvel ezelőtti fagyiárakat a mostaniakhoz hasonlítani?
Nem korrektség a lényeg, hanem egyszerűen értelmetlen....
Akkor én most hasonlítsam a 3,60-as kenyeret a mostani 8-900 ft-oshoz? :-)
A demagógoknak jó, mert hergelik vele magukat. :-))))))
Nem hinném, hogy ez korrektség kérdése.
Nekem az ilyen összehasonlítások, vagy inkább visszaemlékezések, a nosztalgikus beszédtéma kategória.
"Emlékszel, mikor 1 millióért lehetett megvenni egy panel lakást? Meg 40 ft volt egy liter benzin?
Meg mikor elkezdtem dolgozni, 10.000 ft volt a minimálbér? :)
Nem rosszak ezek a dolgok, mert innen már csak egy ugrás a "bezzeg régen minden jobb volt" téma, az meg kimeríthetetlen! Pláne 2 kisfröccs után! XD
Aki ezt ennél komolyabban veszi, azzal nem is érdemes ilyenről beszélni. Meg se kell hallani.
Rendben, akkor láthatóan én viszem a pálmát, mert az én gyerekkoromban 0,50 fillér volt egy gombóc fagyi és amikor dolgozni kezdtem, 1970-ben, 18 éves koromban, akkor 4 (NÉGY!) Ft volt egy liter benzin. A fizetésem 1500 Ft volt, ebbe 375 liter benzin fért bele.
Ez a mostani 450 Ft-os benzinárral 168ezres kezdőfizetést jelent.
Ne sírjunk már bele a kiömlött tejbe!
Gyerekkoromban, a 60-as évek végén, 70-es évek végéig volt annyi, de arra már nem emlékszem, hogy utána mennyibe került. Azt hiszem lett a kisgombóc és a nagygombóc, a kisgombóc maradt 0,50 a nagygombóc meg 1 Ft.
De itt egy másik kérdés is erről, akkoriban még nem Gyakoriztam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__662..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!