Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyire egészségtelen a...

Mennyire egészségtelen a konzerves készétel (pl konzerv lecsó)?

Figyelt kérdés
Egészségtelen, ha mindennap eszek ilyet?

2021. júl. 3. 18:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

8-as: ha ugyanezeket az ételeket elkészíti valaki otthon, akkor pont ugyanennyi tartósítószer lesz benne, azaz NEM a készétellel, hanem magával a recepttel van gond a te gondolkodásod alapján.

Attól, hogy ugyanazt beleteszik egy konzervdobozba vagy üvegbe, semmivel nem lesz rosszabb, és föleg nem lesz károsabb a tartósítószer-tartalom miatt!

2021. júl. 3. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom ki a franc használ otthon nitrites pácsót amikor marhalábszárból marhapörköltet csinál...
2021. júl. 3. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
86%

Nincs időd, főzni?


Csak azért kérdezem, mert (ebbe az egészséges, nem az, tartósítóval vagy anélkül vitába már nem akarok beszállni)


szóval van egy olyan szempont is, hogy azért ezekből a konzervekből általában a lényeget spórolják ki.

Ha rendes hús van benne, akkor kevés, ha úgy ahogy akad benne rendesen mondjuk valami főzőkolbász, azt inkább nem is akarom tudni miből van.


Ha legalább 10 adagokat megfőznél vagy 4-5 féle kajából, hogy egyszerre túl legyél rajta, és utána 1 adagosával lefagyasztanád, ugyanazért a pénzért ezerszer jobb minőségű, tartalmasabb, értékesebb, és tartósítószer mentes ételeket tudnál magadnak legyártani.

Annyi, hogy melós egy kicsit.

De ismerek néhány konzervet, és az alapján mondom, hogy megéri a munka, mert sok esetben értéktelen, tápanyagban szegény, legolcsóbb "töltelékkel" húzzák fel.

2021. júl. 3. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
Ezeket a konzerveket vacsorára eszem. Ebédre rendes főtt ételt eszek, amit anyukám főz. Rendes zöldségből, rendes húsból stb. Most nyáron (meg télen is, mert van eltéve), rendes lecsót. Szóval nem konzerven élek, rendesen eszem normális kaját. De hetente párszor szívesen ennék ilyen konzerv kajákat vacsorára, mert szeretem őket. De nem mertem eddig gyakran enni, mert a szüleim szerint egészségtelen.
2021. júl. 3. 21:54
 15/17 anonim ***** válasza:
79%

#14

Ha ízlik, akkor edd!

Bár normális háztartás mellett - anyukád főz - én sajnálnám ilyesmikre a pénzt, amikor van otthon rendes étel, ...de ízlések és pofonok!

2021. júl. 3. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
30%
Én tuti hogy nem ennék vacsorára egy komplett főételt konzervformában... Ha ezt tenném, akkor hipp hopp 150 kilósra híznék. x)
2021. júl. 3. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

6-os!

Nem ez a két lehetőség van. Konzerv babgulyás és 3 liter tocsogó olajban sütött rántott hús. Másrészt mindegy, hogy mennyi olajban sütjük a húst, fél literből is annyit szív magába, mint 80 literből.

A feldolgozott élelmiszerek egészségtelenebbek, mint a nem feldolgozottak. Ez nem azt jelenti, hogy aki eszik egy konzervet, az másnap meghal, csak hosszú távon okozhat problémákat. Pl. lehet, hogy 60 évesen lesz majd valami gond, de az sem úgy lesz, hogy majd mondja az orvos, hogy az elfogyasztott 50 doboz konzerv miatt lett a baj.

2021. júl. 3. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!