Mennyire egészségtelen a konzerves készétel (pl konzerv lecsó)?
1-es: a kapható készételekben nincs tartósítószer, kizárólag a megfelelö elkészítési technológia és a hökezelés az, ami miatt elállnak.
Kérdezö: ha néha eszel, attól nem lesz bajod, de csak ezeken élni nem túl egészséges, a legtöbb túl zsíros meg nem túl jó minöségü alapanyagokból áll.
A legátlagosabb konzerv lecsó:
Leírásban ott szerepel feketén fehéren a nátrium-nitrit, ami márpedig egy tartósító szer.
Nátrium-nitrit hatása:
"A húsok esetében nem maga a nitrit a rákkeltő, hanem a nitrozaminok és feltehetően csak a magas hőfokon kezelt nitrites húsok rákkeltőek: nem kell tehát félnünk a nitrites húsoktól, ha nyersen fogyasztjuk vagy nem sütjük nagyon meg őket. Ha mégis aggódunk, akkor válasszunk nitráttal (E251-252) és ne nitrittel tartósítottat vagy tartósítószer nélküli húsféléket."
Ma is tanultatok valamit.
4-es: A válaszod erösen csúsztat, és téves, a nátrium-nitrit a kolbászban van, régebben pácsó, salátromsó néven volt ismert, gyakorlatilag minden tartós húskészítmény tartalmazza: kolbászok, szalámik, sonkák, szalonnák.
Viszont ez nem a konzerv tartósítására szolgál, ha a lecsó húsmentes lenne, csak zöldségekböl, akkor nem tartalmazná a konzerv.
Ha megnézed a következö linket, akkor láthatod, hogy ennél nem szerepel semmiféle tartósítószer.
Nem tudom, hogy mennyire egészséges, vagy egészségtelen a konzervlecsó, mert életemben nem vettem, de legalább nyáron, a szezonjában egyél frisset!
Biztos több hasznos anyag van benne, mint egy konzervben!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!