Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ilyenkor miért nem adják...

Ilyenkor miért nem adják vissza a pénzt? Hova kellene fordulni?

Figyelt kérdés

Vettem tegnap a Penny-ben 5 doboz szecsuáni csirkés rizses dobozos kaját. Kész étel, csak be kell rakni a mikróba fogyasztás előtt. Ma megmelegítettem az egyiket. Melegítés után húztam le a fóliát róla és látom, hogy 98%-a rizs, minimális mennyiségű zöldség van rajta és megszámoltam 3, azaz három kiskörömnyi méretű hús darab. Ez nekik a csípős szecsuáni csirke rizzsel. Kibontottam egy másik dobozt is, hátha abban jobb az arány. Az is ugyanilyen. Visszavittem a Penny-be, megmutattam hogy ez van és kérem vissza a pénzem. Nem adták vissza, mert "van benne hús", tehát helyes nem hibás a termék, ez ilyen. A bontatlan dobozon megnéztem, hogy elvileg 29%-a hús a terméknek. Ott ezt mondtam is, de szerintük ez csak tájékoztató jellegű információ, nagy mértékben el lehet tőle térni, ezért "nem adhatják" vissza a pénzem. Így fogtam magam és eljöttem. Az egyik bontott doboz véletlen beleborult a benti kukába a zsák mellé, a másik meg véletlen kilöttyent a két fotocellás ajtó között. A bontatlant hármat meg kidobtam kint a nagyobbik kukában.

Ilyen esetben hova kellene fordulni? Nem csak azért, hogy vissza kapjam a pénzem, hanem hogy senki ne vegyen olyan szart többet. Legalábbis abból a szériából.

2021. jún. 30. 11:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
nyugi
2021. jún. 30. 11:22
 2/14 anonim ***** válasza:
87%

Valamennyi eltérés sajnos tényleg megengedett, de ettől még ez pofátlanság.

Fogyasztóvédelemnek írnék.

Ha nem reagálnak, akkor a Tékozló homár blognak (jobb mint a semmi alapon).

Érdemes fotót is küldeni, ha van.

2021. jún. 30. 11:23
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

Az igencsak primitív, szemét dolog volt töled, hogy szétszórtad a megbontott dobozokat az üzletben.

Egyrészt ezzel föleg a többi vásárlót bosszantod csak, akiknek semmi köze az egészhez, másrészt az eladónak csináltál plusz munkát, akik szintén nem tehetnek arró, mi van a dobozokban, nem ök készítik és nem ök csomagolják.

Ha meg egy termékkel bajod van, akkor az üzlethálózat vevöszolgálatában kell bejelentést tenni, ha ök nem intézkednek, akkor a fogyasztóvédelemnek - ök illetékesek a témában, nem a szerencsétlen eladók meg a többi vevö!

2021. jún. 30. 11:34
 4/14 anonim ***** válasza:
46%
Nyugi, normális emberek úgyse vesznek ilyen szart,csak akik lusták vagy nem tudnak főzni.
2021. jún. 30. 11:38
 5/14 A kérdező kommentje:

Akkor fogyasztóvédelem, köszi.

Nem először fordult elő. Múlthéten olyan savanyú joghurtot vettünk ott, hogy egy kanállal sem bírtunk megenni belőle. A szavatossága még bőven jó volt, mégis meg volt buggyanva. Azt sem vették vissza, szerintük nálunk buggyant meg. Tavasszal húst vettünk, kapásból beraktuk a hűtőbe, másnap büdös volt.

2021. jún. 30. 12:44
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben ne ott vásárolj!

De ettöl függetlenül még mindig nem az eladók a hibásak, ha az áru nem megfelelö, ök így kapják!

2021. jún. 30. 12:48
 7/14 A kérdező kommentje:
#4: Ha megírom a címem eljössz nekem főzni értelmes áron? 3 naponta 24 órázok (portán), a köztes két napon meg 10-12 órában maszekolok. Szívesen főznék, de heti kb. 100 óra munka mellett nincs időm és kedvem. Ilyesmi kész kajákon, és éttermi koszton élek majdnem 10 éve.
2021. jún. 30. 12:49
 8/14 anonim ***** válasza:
88%
Mi a szarért vásárolsz ott? Én pont ilyenek miatt nem járok oda SOHA.
2021. jún. 30. 13:29
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

Tegyél panaszt a boltbezetőnek, ha romlott az árú, lehet tárolassal van gond.

Amúgy néha a gyártó is kárpótol, ha selejt a kaja pl a Schar szokott küldeni bocsi-csomagot. De csak ha megadod a vonalkódjat + a számla AP számát.

2021. jún. 30. 13:35
 10/14 anonim ***** válasza:
98%
Bunkón viselkedtél az eladókal,és bosszúságot okozták többi vevönek is.
2021. jún. 30. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!