Mit vihetnék neki enni?
Figyelt kérdés
Egyik rokonom kómában fekszik,szondán keresztül etetik,tudnátok ötleteket írni hogy turmixolva milyen ételeket vihetnék neki?2021. jún. 25. 09:08
1/13 anonim válasza:
Szabad egyáltalán neked ételt vinni neki? Beadják neki? Erősen kétlem.
2/13 A kérdező kommentje:
Igen adják neki
2021. jún. 25. 09:26
3/13 anonim válasza:
Ilyenkor magas kalóriatartalmú, könnyen emészthető tápszert kapnak a betegek, és hiába szeretnél segíteni neki, amit te főzöl és turmixolsz le, azt nem tudják a kórházban használni.
4/13 anonim válasza:
Kizárt, hogy házikaját adnának neki szondán keresztül!
De hogy kapjál valami választ, a legegyszerűbb a húsleves.
5/13 anonim válasza:
Szerintem se adják oda neki, gondolj bele, milyen szigorú szabályozásnak vannak kitéve már az éttermek vagy az óvodák is (a legtöbb helyen nem vihetnek be otthoni sütit pl.) Ki fogja azt leellenőrizni, hogy az amúgy is legyengült állapotú betegbe milyen ételt csurgatnak bele?
6/13 A kérdező kommentje:
Ezt már letisztáztuk az orvossal,odaadják vittünk eddig is húslevest de most a változatosság kedvéért kerdeztem :)
2021. jún. 25. 10:01
7/13 anonim válasza:
Nem kell a változatosságra törekednek, a húslevesben minden benne van. Az ízeket meg amúgy sem érzi, mert a gyomrába csorog, no meg kómában van.
8/13 anonim válasza:
#6: Szerintem az orvossal kellene megbeszélned, én nem mernék javasolni semmit...
9/13 anonim válasza:
Nem is értem, ha egyszer kómában van, akkor nem tud együttmőködni a kórházi személyzettel, se a hozzátartozókkal, ezért csak speciális szondatápszerrel táplálható. Persze te is készíthetsz megfelelő állagú (teljesen pépes) és megfelelő sűrűségű (híg) püréket gyakorlatilag bármiből, akár egy zölbabfőzeléket fasírozottal is, de kétlem, hogy beadnák neki. Amit te otthon megcsinálsz, én biztos nem adnám oda a kómában fekvő betegnek. Mi van, ha attól kap gyomorrontást, ki lenne a felelős? Tápszert kap, ami a megfelelő arányban tartalmazza a feltétlenül szükséges tápanyagokat, egyelőre csak az a biztos!
10/13 anonim válasza:
#6, letisztáztátok, hogy a kómában fekvő betegnek odaadják az akármilyen ételt!? Maximum nagyon erőszakos vagy teljesen értetlen voltál, és rádhagyták, hogy persze, hozza csak be nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!