Mit vihetnék munkahelyre, ami gyorsan elfogyszatható (nem kell nekiülni az uzsonnának) és laktat, tápláló?
Fizikai munkát végzek.Néha nincs mód rögtön akkor enni, mikor épp megéhezem, így néha eléggé legyengülök, rosszul érzem magam.Gondolom, leesik a cukrom?Mindíg reggelizek itthon, mielőtt elindulok.Igaz, valami gyorsat.Müzli, rántotta vagy virsli.Ez szokott lenni a reggeli.Aztán 10-11 körül megszek egy szendvicset, iszok valami löttyöt, szörp vagy tea, aztán legközelebb 1 óra körül eszek újra, többnyire 1-2 péksütit, meg esetleg gyümölcsöt.Sajnos nem igazán érzem hogy jóllaktam, vagyis a gyomrom megtelik, de energiám nem lesz sokkal több.
Nem tudom, mit egyek, amit futtában is be lehet kapni, ha nincs idő leülni kajálni, de mégsem akarok rosszul lenni?Most kitaláltam, hogy viszek chipset, azt lehet csipegetni.Vagy jobb lenne aszalt gyümölcs, vagy magvak?Légyszi valami jó ötletet!
Rántott húsos zsömle
Ugye nem gondolod hogy a chipstől lesz energiád dolgozni?
Köszi! Na ez is jó ötlet, szeretem is, bár nem mindig van időm húst rántani, de sebaj, megoldható..
Az is eszembe jutott, talán vihetnék izotóniás sport italt.Azzal talán jobban kihúzom a napot.Szállodában dolgozom egyébként.Takarítok.
Az azért baj, ha elgyengülsz, ha épp nem eszel egy ideig, a legtöbbünknél szerintem jó étrenddel nincs ez. Bár van, akinek sok pici adag való, csak ezt egyes munkahelyeken lehet, hogy neccesebb megoldani. A párom egyszer eszik munkahelyén (reggelit, mert korán kezd), de ő sem ebédidőben, hanem munka közben. Bármit megeszik így, sütitől sárgaborsófőzelékig tojással és rizzsel :) Mondjuk ő szerel, egy csavar, egy falat étel...
Péksütitől és gyümölcstől nekem is kopogna a szemem. Te ismered magad jobban, neked kell tudnod, hogy mi laktat. Engem elsősorban az, ami nem szénhidrátos...
A chips az kb. semmi, miért laknál jól tőle, nem értem. Az aszalt gyümölcs és olajos magvak jó kis cucc, teljesítménytúrákra anno mindig azt vittem. Nem rendes étel, de tömény és megteszi, amíg nincs rendes. Azért szeretek mellé vinni valami laktatóbbat, mert ezek pont nem jeleskednek annyira ebben (persze mennyiség kérdése s bizonyára emberfüggő is).
Én tuti tojást vinnék, az a laktató ételem. De valami zsíros hús is megtenné, ha ennék húst. A fehérje úgyis kell, s ez a leglaktatóbb makrotápanyag, a szénhidrát a legkevésbé laktató, a gyors felszívódású pedig a legrosszabb (nagy általánosságban, mert megintcsak ott vannak az egyéni különbségek. van, akinek tökmindegy, hogy gyümölcsrizs, brownie vagy rántotta, ugyanúgy tartósan jóllakik minddel, csak sok legyen).
Ki kell tapasztalni, de ne csodáld, ha némi gyors szénhidráttal nem laksz jól... S van, akinek SOK étel kell egyszerre, különben éhen marad.
Süss egy rúd fasírtot tepsiben. Felvágod,zsemlébe rakod,bele zöldségek és viheted is.
Egy rúd 2 napra is elég,de akár 3ra is.
Teljes kiőrlésű zsemle vagy zabos, zabkeksz, olajos magvak, tojás
A tojást teheted pl szendvicsbe is csinálsz omlettet és egy kis salátával vagy paradicsommal paprikával azt teszed a zsemlébe!
Gyümölcsöt vigyél tízórainak, uzsonnának, a vitamin is nagyon fontos! Minden nap valami mást. A banán pl. laktató is mellesleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!