Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meg lehet enni a 13 éves házi...

Krosszarcu kérdése:

Meg lehet enni a 13 éves házi szilvalekvárt?

Figyelt kérdés
Semmi baja csak savanykás ize van...Keverjek hozzá cukrot? Mézet? Dobjam ki az egészet? Vam 15 üveg...

2021. jún. 14. 10:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%
Az ilyen, több évtizedes szilvalekvárral, ami "belekötött" az üvegbe, azt szoktuk csinálni, hogy beletesszük az üveget egy fazékba/lábasba, engedünk mellé annyi hideg vizet, hogy minél jobban ellepje, de az üveg még stabilan álljon, és a legkisebb lángon melegítjük, amíg el nem válik a lekvár az üveg falától és ki lehet bányászni belőle. Ekkor áttesszük egy lábasba, és lassú tűzön, gyakran kevergetve vízzel átfőzzük.
2021. jún. 14. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:
Lehet átfőzöm én is.
2021. jún. 14. 20:13
 13/13 anonim ***** válasza:
79%
Ettem mar 50 eves szilvalekvart is :) Mar olyan kemeny volt mint a szalonnabor ... fel kellett fozni egy kis vizzel es tokeletes lett.
2021. jún. 14. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!