Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meg lehet enni a 13 éves házi...

Krosszarcu kérdése:

Meg lehet enni a 13 éves házi szilvalekvárt?

Figyelt kérdés
Semmi baja csak savanykás ize van...Keverjek hozzá cukrot? Mézet? Dobjam ki az egészet? Vam 15 üveg...

2021. jún. 14. 10:08
1 2
 1/13 Pekka ***** válasza:
100%
Szerintem simán megeheted, nálunk múlt hónapban fogyott el az utolsó 2005-ös évjáratú sárgabarack lekvár.
2021. jún. 14. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
93%

Ettem már 22 éves házi szilvalekvárt is.

Mondjuk azt már késsel kellett szeletelni.

2021. jún. 14. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Simán!
2021. jún. 14. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

3 éve, költözésnél találtunk úgy 20 üveg üveg 30-40 éves lekvárt a kamrában. Ezek celofánnal voltak zárva, az üvegek kb. harmadukig voltak kő kemény cuccal. Megállapítottuk, hogy semmi bajuk nincs, használat előtt csak picit fel kellene valahogy oldani, aztán megfogtuk, és kihajítottuk mindet, de csak a költözés miatt.

A te szilvalekvárod - akár be van száradva, akár nincs - biztos fogyasztható.

2021. jún. 14. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen de savanykás?
2021. jún. 14. 11:21
 6/13 MancsWolf ***** válasza:
93%
Szilvalekvár alapból savanykás.
2021. jún. 14. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
92%
A szilvalekvárnak magas a cukortartalma, de némelyik fajta kicsit savanykás. A tiednek nem tudom, milyen íze van, csak azt mondom, hogy (ha nem penészes) nincs semmi baja, emberi fogyasztásra alkalmas, nyugodtan kóstold meg.
2021. jún. 14. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
15 üveget még átfőzni is érdemes, ha nem tetszik az íze.
2021. jún. 14. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
87%

Persze, ettem én már 40 évest is, idősebb volt nálam :D Nem tudtam róla. Mondtam hogy életemben nem ettem ilyen finom szilvalekvárt, akkor mondták hogy hány éves.

Annyi, hogy évek alatt sokszor teljesen megbetonosodik, akkor fel szokták főzni egy kis vízzel. Ha nem betonos, akkor még felfőzni sem kell, semmi bajod nem lesz tőle.

Ha valami nem stimmelne vele, azt látnád, mert akkor vastag penész fedné.

2021. jún. 14. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
91%

A lekvár nem tej Kérdező, hogy savanyodjon, ha romlik!

Ha romlott lenne, azt a külsején egyértelműen látnád., ahogy írták is.(penész)

A szilvalekvárba azelőtt nem is tettek cukrot, hanem reggeltől estig főzték kondérban az udvaron, így tartósítószer sem kellett bele, mégsem romlott meg évtizedek alatt sem.


Nem tudom mennyire tudsz sütni, de az ilyen lekvárok kincsnek számítanak sütéskor. Nagyanyám hókiflit, buktát, vagy gombócot csinált. Imádtuk!

2021. jún. 14. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!