Meg lehet enni a 13 éves házi szilvalekvárt?
Ettem már 22 éves házi szilvalekvárt is.
Mondjuk azt már késsel kellett szeletelni.
3 éve, költözésnél találtunk úgy 20 üveg üveg 30-40 éves lekvárt a kamrában. Ezek celofánnal voltak zárva, az üvegek kb. harmadukig voltak kő kemény cuccal. Megállapítottuk, hogy semmi bajuk nincs, használat előtt csak picit fel kellene valahogy oldani, aztán megfogtuk, és kihajítottuk mindet, de csak a költözés miatt.
A te szilvalekvárod - akár be van száradva, akár nincs - biztos fogyasztható.
Persze, ettem én már 40 évest is, idősebb volt nálam :D Nem tudtam róla. Mondtam hogy életemben nem ettem ilyen finom szilvalekvárt, akkor mondták hogy hány éves.
Annyi, hogy évek alatt sokszor teljesen megbetonosodik, akkor fel szokták főzni egy kis vízzel. Ha nem betonos, akkor még felfőzni sem kell, semmi bajod nem lesz tőle.
Ha valami nem stimmelne vele, azt látnád, mert akkor vastag penész fedné.
A lekvár nem tej Kérdező, hogy savanyodjon, ha romlik!
Ha romlott lenne, azt a külsején egyértelműen látnád., ahogy írták is.(penész)
A szilvalekvárba azelőtt nem is tettek cukrot, hanem reggeltől estig főzték kondérban az udvaron, így tartósítószer sem kellett bele, mégsem romlott meg évtizedek alatt sem.
Nem tudom mennyire tudsz sütni, de az ilyen lekvárok kincsnek számítanak sütéskor. Nagyanyám hókiflit, buktát, vagy gombócot csinált. Imádtuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!