Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért tesznek a kenyérbe is...

Miért tesznek a kenyérbe is cukrot? Miben lesz jobb tőle?

Figyelt kérdés

2021. jún. 1. 09:38
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Az élesztő működéséhez szükséges egy gondolatnyi, amikor felfuttatod az élesztőt dagasztás előtt.
2021. jún. 1. 09:42
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

1-es: az élesztönek NEM cukor, hanem szénhidrát kell, a lisztben lévö keményítö is az, tehát ha kevés lisztet adsz hozzá (vagy a liszttel kevered el), ugyanúgy megkel.

Ezért szokták hagyományosan a kenyeret úgy készíteni, hogy a lisztbe csinálnak egy mélyedést, ebbe teszik az élesztöt meg a vizet és kevés liszttel megszórják.

2021. jún. 1. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2: nézd, én így tanultam, így mindig felfutott az élesztőm! Ha 62 évig jó volt, akkor már nem változtatok rajta. :)))
2021. jún. 1. 11:38
 4/6 anonim ***** válasza:
70%

"hagyományosan a kenyeret úgy készíteni, hogy a lisztbe csinálnak egy mélyedést, ebbe teszik az élesztöt meg a vizet és kevés liszttel megszórják."

Én déditől úgy tanultam, hogy hagyományosan eleve kovászt használnak a házi kenyérhez, nem pedig bolti élesztőt. :)

Az élesztőt én is még csak cukorral együtt használtam, nagyim így tanította, eddig bevált. Szerencsére nincs olyan egészségügyi kondícióm ami miatt ne rakhatnék egy pici cukrot a tésztákba, így nem tervezem leváltani.

2021. jún. 1. 13:09
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Az élesztőt eteti a cukor, tehát gyorsabban és picit nagyobbra kel a kenyér. A másik oka, hogy sokan szeretik a kenyeret, ha van benne kis cukor. Nem úgy kell elképzelni, mint egy bagelt vagy kalácsot, hanem úgy, hogy nem érzed ki, hogy van benne cukor, csak egyszerűen finomabb lesz tőle.
2021. jún. 1. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

5: pontosan!

Mint ahogy minden édes ételbe is kell egy csipet só. :)

2021. jún. 1. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!