Miért tesznek a kenyérbe is cukrot? Miben lesz jobb tőle?
1-es: az élesztönek NEM cukor, hanem szénhidrát kell, a lisztben lévö keményítö is az, tehát ha kevés lisztet adsz hozzá (vagy a liszttel kevered el), ugyanúgy megkel.
Ezért szokták hagyományosan a kenyeret úgy készíteni, hogy a lisztbe csinálnak egy mélyedést, ebbe teszik az élesztöt meg a vizet és kevés liszttel megszórják.
"hagyományosan a kenyeret úgy készíteni, hogy a lisztbe csinálnak egy mélyedést, ebbe teszik az élesztöt meg a vizet és kevés liszttel megszórják."
Én déditől úgy tanultam, hogy hagyományosan eleve kovászt használnak a házi kenyérhez, nem pedig bolti élesztőt. :)
Az élesztőt én is még csak cukorral együtt használtam, nagyim így tanította, eddig bevált. Szerencsére nincs olyan egészségügyi kondícióm ami miatt ne rakhatnék egy pici cukrot a tésztákba, így nem tervezem leváltani.
5: pontosan!
Mint ahogy minden édes ételbe is kell egy csipet só. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!