A vaj jobb a margarinnál szerintetek?
Én kis korom óta azt hallom (de ne kövezzetek meg ha rosszul tudom), hogy a mindkettőben van rákkeltő anyag, de ha sportolsz valamit akkor a vaj nem okoz úgy rákot, a margarin meg így is- úgy is... De lehet fele sem igaz.
Azért szerethetik egyébként sokan jobban a margarint, mert azt mindig könnyebb kenni.
"mindkettőben van rákkeltő anyag"
A vajban tej van. Nagyrészt tejzsír, kisebb részben vizes író. Amiben ezeken kívül bármi van (esetlegesen a sót leszámítva), az nem vaj. A vaj természetes étel, a margarin nem. A margarinnal az a legnagyobb baj, hogy nagyon nagy a minőségét tekintve a szórás. Érdemes az összetevőket alaposan átolvasni vásárlás előtt. A jó minőségű margarinokat ma már nem hidrogénezett növényi olajjal készítik.
Szerintem a kettot nem lehet osszehasonlitani csak azert mert hasonloan neznek ki. Semmi mas kozos nincs bennuk csak a kinezetuk es a felhasznalasuk.
Margarin egy novenyi cucc es vizes allagu ... vaj jo zsiros es allati eredetu.
Margarint azert szeretik mert hidegen is kenheto ... vaj viszont izesebb es 'tartalmasabb'.
Van amibe margarin kell (leveles teszta) es van amibol ki nem hagynam a vajat (kalacs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!