Nem. Most éppen a vaj a divat. Egy időben a vaj ellenség volt, a margarin meg egészséges. Mindig éppen attól függ, éppen melyik trendi. Az egyik tejből van, a másik növényből. Egyik sem egészségtelenebb a másiknál.
2021. ápr. 20. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
12/19 anonim válasza:
Van kenhető vajkészítmény, aki nem tudná. Lurpak.
2021. ápr. 20. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
13/19 anonim válasza:
Az igazi vaj hidegen nem kenhető, legfeljebb forgácsolható.
A Lurpak 25% növényi olajjal van keverve(margarin) ezért kenhető.
#13 Ezért nevezik vajkészítménynek. A margarin és az olajjal kevert vaj az nem ugyanaz... A margarin tisztán növényi olajakat tartalmaz csak, esetleg nagyon kis mértékben tartalmazhat állatit is. Ha megnézed a termék leírását, ez viszont nagyrészt vaj, kis részt olaj, hogy kenhető állagú legyen. Azért van egy kis különbség.
2021. ápr. 20. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
15/19 anonim válasza:
#14
Pont nem azt írtam hogy a vaj van margarinnal keverve, hanem azt, hogy 25 % olajjal és itt jeleztem, hogy mint a margarin.
De nem magyarázkodom, főleg azért nem, mert én pont Lurpakot veszek szendvicsekhez.
2021. ápr. 20. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
16/19 anonim válasza:
"Van amibe margarin kell (leveles teszta) "
A leveles tésztába éppen hogy vaj kell!!!!
2021. ápr. 20. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
17/19 anonim válasza:
Én eredeti és kevert receptek alapján elkészített margarinokat preferálok. Pl. a Ráma és a Delma kifejezetten egészségesebb a nevesincs margarinokhoz viszonyítva. Illetve annak idején a margarin is vajkészítményként indult, pontosabban vajpótlóként. Mai napig vajaknak is nevezik. Az eredeti recept egyaránt tartalmazott tejet és növényi olajokat, amikkel változatosak voltak. Urban legenda, hogy hidrogénezéssel műanyagok volnának. Tudtommal a Classic Rama még meg is őrizte ezt a receptet, miközben léteznek már pl. joghurtos margarinok is. Csak azok a margarinok tértek le a vajak igazi útjáról, amikben tényleg nincs tej. De mivel vajaknak indultak, így a vajak részeként tanítják. Hiába divat szidni, a kevert margarinos vajak még mindig közelebb állnak a régi vajakhoz. A mai teavajak már megint csak más kategóriát képviselnek. Nincs olyan, ami régi klasszikus vaj volna.
2021. máj. 6. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
18/19 Andizsuzsi válasza:
"Tudtommal a Classic Rama még meg is őrizte ezt a receptet"
A classic rama-ban pont nincs egy deka vaj sem. Viszont van benne pálmaolaj, nem is kevés.
ÖSSZETEVŐK
75% növényi olajok és zsírok (30% repce, pálma), víz, író (TEJBŐL), 0,3% só, emulgeálószer (lecitin (napraforgó)), természetes aroma, étkezési sav (tejsav), vitaminok (A, D).
2021. máj. 6. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
19/19 anonim válasza:
A vaj mindenesetre egészségesebb. Vagyis a tudomány mai állása szerint. Lehet, hogy tíz év múlva pont fordítva lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!