Miért nem szeretik mostanában a fiatalok az olyan ételeket, mint a pacal, köröm pörkölt, kocsonya, agyvelő?
Mert akkoriban nem volt meki, meg nem volt kaja. Ették ami volt.
Nehogy azt hidd, a te meg a szüleid generációja közel sem tökéletes ám. :)
Mert régen nem volt Meki, de ugyanúgy nem volt padlizsán, csicseriborsó, tőkehal, olasz tészta és ezer más hozzávaló és ételfajta sem, amik ma már úton-útfélen szembejönnek.
Illetve a technológiai és gazdasági fejlődés miatt a fizetésünk egyre kisebb részét kell ételekre költenünk, így kevésbé vagyunk rászorulva arra, hogy ne "pazaroljunk".
100 évvel ezelőtt is valószínűleg egy csomóan csak tolerálták, muszájból ették a belsőségeket, mert nem volt más és mert muszáj volt az állat minden részét elfogyasztani. Most már vannak ugyanannyira olcsó alternatívák, szinte mindenki megengedheti magának, hogy színhúst egyen.
Én 19 évesen eszem és szeretem is ezeket.
Talán azt tudnám indoknak mondani, hogy azért ezek az ételek hiába finomak, de nem a legszebbek. Nem túl bizalomgerjesztő a látványuk, ezért nem szívesen kóstolják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!