A boltokban kapható egyes abált szalonnákban miért található egy vékony réteg átlátszó kocsonyacsík?
Figyelt kérdés
Vaahogy így néznek ki ezek a termékek, biztosan sokan ismerik, mert némelyik egész finom [link] 2020. jan. 24. 16:50
1/4 anonim válasza:
Ez NEM abált szalonna, hanem fött füstölt szalonna. A kettö egyáltalán nem ugyanaz.
A "kocsonyacsík" meg fözés közben keletkezik, víz kerül a rétegek közé és mivel elég börös húsról van szó, megkocsonyásodik.
2/4 A kérdező kommentje:
jah elnézést, igen, ezt már a kép kikeresése közben is gyanús volt, hogy ezt tulajdonképpen nem is így hívják, ahogyan én gondoltam
2020. jan. 24. 17:05
3/4 anonim válasza:
Ez császárszalonna.
Vagyis főtt kolozsvári. :)
4/4 anonim válasza:
Az igazság az, hogy ezeknek a pácolása egy soktűs pácológéppel történik. Hentes vagyok csináltam ilyet. Telefecskendezik sósvizzel, vízmegkötővel..az a víz kocsonyásodik meg. 1 egész tábla császárban több liter víz is van, ha olcsóbb fajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!