Ezt az orrodtól kell megkérdezni, nem a GYK-tól. Talán.
2021. máj. 10. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Hozzátenném, az erős tanyasi szag nem azt jelenti, hogy romlott. Hidd el, az egészen más.
2021. máj. 10. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Keresd a neten: mi a különbség a "szavatossági-" és "fogyaszthatósági" idő között!
2021. máj. 10. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Apám az ilyenekre azt mondta, hogy "amíg nem mozog, addig még jó", de persze a szaga árulkodik. (enyhe, "mintha lenne egy kis szaga" az nem számít, ha már büdös, akkor ki kell dobni)
2021. máj. 10. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Egyszer megettem egy kicsit szagos Aldis csirkemellet. Atyám, de hülye voltam. 4 napos fosás 0-24-ben, hányás óránként, hidegrázás, 39 fokos láz. Sohatöbbé.
2021. máj. 10. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
4-es: A húsoknál nincs ilyen hogy szavatossági idő csak a tartósabb termékeknél, a hús általában megromlik annak rendje és módja szerint amint lejárt.
Ha nincs büdös szaga, akkor még jó, de mielőbb készítsd el, ne várj estig. Biztos ami biztos, csinálhatod azt, hogy egy kis ecetes vízbe beáztatod fél órára, majd tiszta vízbe hogy elvegye az ecetízt. Az ecet baktériumölő.
2021. máj. 10. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Meddig volt hűtőben?
Ha 1-2 napig, akkor ok, ha ott állt egy hétig, akkor kuka, akármi is van ráírva.
Nyers húst fagyasztóban tárolunk, ha nem akarjuk rövid időn belül elkészíteni.
2021. máj. 10. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Családtól is függ. Az enyémek meg tudják különböztetni a ma vett húst a tegnapelőttitől ízre, a készételben is, hiába nem járt még le. Szóval nálunk muszáj lefagyasztani, ha nincs rögtön felhasználva, és a tegnap lejárt is a kutyáé lenne (hőkezelés után).
2021. máj. 10. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
#7: azért ne mondd már, hogy a szavatosság napján éjfélkor még jó az a hús, és másnap 1 órára meg hipp-hopp megromlik....
Ebben is van rátartás - nyilván nem több nap, mint mondjuk egy felvágottnál... De ahogy a többiek is írták, meg kell szagolni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!