Mi rizzsel szoktuk, nagyon finom.
De halottam már olyat aki sültkrumplival készítette és azt mondta, hogy nagyon jó íze van.
14-es
... ki mondja meg? Ugy hivjak 'recept'.
Tudod valamikor valamibol elindult a dolog, ez szokott lenni egy autentikus recept amihez sajnos mindenki hozzateszi a sajat elkepzeleseit, de az etel nevet megtartja. Igy lesz aztan a vegen, hogy van egy kaja amit mindenki maskeppen csinal, de az eredeti elnevezest hasznalja, pedig hozza kellene tenni, hogy xyz-modra.
Chillis bab - Joskapista modra ... abba mehet minden hulyeseg.
Ellenben az eredeti receptben nem szerepel kukorica es mivel egytal etelm ezert koret sincs hozza (csak ugy mint a magyar solethez sem talalsz koretet).
“ szokott lenni egy autentikus recep”
És ez a texasi chili con carne lenne?
"És ez a texasi chili con carne lenne?"
IGEN, ebböl indult az összes változat.
Ez a kérdés olyan, mintha valaki megkérdezné, hogy a marhapörkölt erdetije a "magyar marhapökölt" lenne. Természetesen az, viszont az nem hisezm, hogy egy amerikai, cukorral ízesített, húslevessel higított, ketchupos valamit elfogadnál eredeti marhapörköltnek.
Ez kb ugyanolyan, mint a kukoricás, rizses, bö lére eresztett "magyaros" chili con carne!
18, csak mert valahol olvastam magyar oldalon, hogy a texasiak babot sem tesznek bele. Meglepett, ezért rákerestem angolul is, és tényleg azt írják, hogy “ha megkérdezel egy texasit, hogy van-e bab a chili con carnéban, határozott nem lesz a válasz”
A rizses marhaságot magyarországon még nem hallottam, ellenben németekél már igen.
Ha meg németek, az ő gulyásukban a champion verte ki nálam a biztosítékot. Viszont amit ungarische Gulasch-bak hívan az sem gulyás de legalább finom.
#15: na ja.... Teljesen igazad van.
De ilyenkor jönnek a főokosok pl. olyannal, hogy "de ugyanolyan jó vajkrémből is a tiramisu" és hasonlók.... :_D :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!