Mik ezek a szemcsék a Grana Padano sajtban?
Figyelt kérdés
Épp ilyen sajtot eszek, és vannak benne kis apró szemcsék amik olyanok mintha sókristályok lennének, de mégsincs sós ízük
Mik lehetnek?
2021. ápr. 19. 19:15
1/5 anonim válasza:
Pedig jól gondolod, az a kicsapódott só.
2/5 anonim válasza:
Nem kicsapodott so az (honnan csapodott volna ki, vagy mibol?) ... az kimondottan hozza adott so.
Elelmiszer eloallitasanal ha gyorsan akarjuk a termekbol kihajtani a nedvesseget, akkor sot adunk hozza. Igy keszul a sonka es a sajt is.
Soval tartositas lenyege is az, hogy a so kivonja a nedvesseget az elelmiszerbol.
3/5 anonim válasza:
Ugyan a szó kémiai értelmében valóban sók, de nem asztali só, hanem kalcium-vegyületek illetve egy aminosav (tirozin) kristályai. A jó minőségű Grana Padano, parmezán ismertetőjegyei.
4/5 A kérdező kommentje:
#3: Akkor ez lehet az oka, hogy másképp érződik mint a sima sószemcsék lennének? Kicsit a sütőporra emlékeztet az ízük
2021. ápr. 19. 19:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!