Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mik ezek a szemcsék a Grana...

Mik ezek a szemcsék a Grana Padano sajtban?

Figyelt kérdés

Épp ilyen sajtot eszek, és vannak benne kis apró szemcsék amik olyanok mintha sókristályok lennének, de mégsincs sós ízük


Mik lehetnek?



2021. ápr. 19. 19:15
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Pedig jól gondolod, az a kicsapódott só.
2021. ápr. 19. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
79%

Nem kicsapodott so az (honnan csapodott volna ki, vagy mibol?) ... az kimondottan hozza adott so.


Elelmiszer eloallitasanal ha gyorsan akarjuk a termekbol kihajtani a nedvesseget, akkor sot adunk hozza. Igy keszul a sonka es a sajt is.


Soval tartositas lenyege is az, hogy a so kivonja a nedvesseget az elelmiszerbol.

2021. ápr. 19. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan a szó kémiai értelmében valóban sók, de nem asztali só, hanem kalcium-vegyületek illetve egy aminosav (tirozin) kristályai. A jó minőségű Grana Padano, parmezán ismertetőjegyei.
2021. ápr. 19. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
#3: Akkor ez lehet az oka, hogy másképp érződik mint a sima sószemcsék lennének? Kicsit a sütőporra emlékeztet az ízük
2021. ápr. 19. 19:43
 5/5 anonim ***** válasza:
58%

Jól írja a 3-as,

[link]

2021. ápr. 19. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!