Cayenne fajtájú paprika csak őrölt fűszerpaprikának jó felhasználni, vagy lehet savanyúnak is eltenni, mint a jalapenot?
2
Én is emiatt aggódok, hogy a vékony hús miatt alacsony az élvezeti értéke.
Sokat vetettem, de ha lehet savanyítani, akkor nem osztogatnám szét a palátákat.
Más savanyítja.
(mondjuk eladásra nem muszáj jónak lennie...)
Elvileg az érett paprikákat meg lehet szárítani is, és úgy használni fel ételekhez, söt ha az érett, de friss paprokákat lefagyasztod, akkor bárrmikor tudszaz ételekbe hajszßálvékoyn karikákat vágni belöle.
A savanyítást is megpróbálhatod, esetleg másfajta paprikával vegyesen, akkor ennek is benne lesz az íze, és ha maga a paprika nem ehetö, a többit még el lehet fogyasztani.
Viszont ha nem éretten, hanem zölden teszed el, az szerintem élvezhetöbb lenne.
A pfefferoni típusú paprikát is simán savanyítják, pedig annak is vékony a húsa.
De lehet csiliszószt is készíteni belőle meg pikáns ketchupot.
A chilijeimből rendszeresen szoktam fagyasztani, teljesen járható út az is. Illetve szoktam szétdobni a munkatársa között is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!