A fűszerpaprikát mikor lehet végérvényesen leszedni?
Figyelt kérdés
A termés zöme már szépen bepirosodott, - azokat leszedtem, felfűztem, tehát készítem elő az őrléshez. Viszont még sok olyan paprika van, melyek éppen kezdenek pirosodni, inkább olyan "füstös" színűek. A kérdésem lényege az, hogy ezeket beérésükig hagyjam a tövön, vagy szedjem le és felfűzve melegebb helyen majd utóérése megtörténik?2019. szept. 16. 15:23
1/3 anonim válasza:
Történik utóérés, de olyan íze és színe nem lesz, mint ami a tövön ért be. Egy-másfél hónapig még nem valószínű fagy az északi völgyek kivételével.
2/3 anonim válasza:
Amíg csak tudod, tartsd a szárán, hadd érjen be természetes folyamattal. Az éretlent ne szárítsd meg. Jól indokolta az első válaszoló: se íze, se bűze, elrontja a többit is.
Ha az erét nem vágod hozzá, maga a húsa bizonyára nem csíp és fogyasztható féléretten is. Próba - szerencse.
3/3 A kérdező kommentje:
A sejtésemet mindketten megerősítettétek! Valahogy így gondoltam én is. Köszönöm a válaszokat!
2019. szept. 19. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!