Hogyan írtsam ki végérvényesen a gyomot?
Figyelt kérdés
Van egy kertünk, ami nagyon gazos. Az egyik ilyen gazos helyet szeretném jövőre veteményezni. Mi a teendőm? A gyomokat kiírtanám, de ha vegyszert használok, akkor ott jövőre növény se marad. Fedjem le a területet, egy évig, hogy ne érje nap, eső? Vélemény?2013. jún. 17. 13:57
1/7 anonim válasza:
Takard le fekete fóliával. Azt a gaz sem bírja. Szépen be fog rohadni alatta. Szeptember-októberben meg felveszed a fóliát, és felásod azt a részt.
Vagy pedig hagyományosan kapával, sarabolóval módszeresen nekiállsz kiirtani még az idén.
2/7 anonim válasza:
Van erre gyomirtó szer.Olyat kell venni ami a zöld növényzeten keresztül szívódik fel a növénybe,majd a gyökérzetét is kiöli. Ilyen pl.a Glialka,Glyfos,stb.
Ami a gyökérzeten szívódik fel a talajból,annak megmarad a hatása még legalább 1 évig is .
Már most el kell kezdeni a permetezést,aztán ha újra kinő,ismételni kell .
3/7 anonim válasza:
a gyommagvakat nem tudod likvidálni (vagy igen?)
azok 50 év múlva is fognak csírázni.
4/7 anonim válasza:
Úgy, ahogy az 1-es írta, fekete fólia. Sőt, be is locsolhatod, így a gyommagvak megkezdik a csírázást, és szépen berohadnak. Én úgy csinálnám, hogy lesarlózni, belocsolni, fólia.
5/7 A kérdező kommentje:
Most olvastam, hogy gyomot ecet-tel is ki tudom írtani. Ez mennyire valós?
2013. jún. 18. 11:17
6/7 anonim válasza:
Nálunk a gaz átfúrta a fekete fóliát, tehát ennek a módszernek a hatékonyságára azért nem esküdnék meg. Ráadásul a hosszú gyökérzettel rendelkező gazok, pl. a szulák, perje, muhar mindent túlélnek, hiába rothad el a föld feletti része.
7/7 anonim válasza:
Vesd be jó sűrűn napraforgóval. Amikor megnő, beárnyékol mindent, kipusztul a gaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!